Tröjkritiken blev inspiration till Sanna Nielsens nya låt

Artisten: ”Till slut blev det på så otroligt låg nivå”

1 av 2 | Foto: ELVIRA PIHL
Sanna Nielsen.
NÖJE

Sanna Nielsen är aktuell med en ny singel.

Och hon har hämtat inspiration från sin egen barndom – och det näthat hon fick utstå förra vintern.

– Till slut blev det på så otroligt låg nivå, säger Sanna Nielsen.

I sin nya singel ”Inte ok” sjunger Sanna Nielsen, 32, om den svåra högstadietiden då hon blev mobbad.

– Det var därifrån man kunde hämta inspiration till att skriva texten. Jag får så otroligt mycket brev från barn och unga, även en del vuxna, som berättar om deras vardag, säger Sanna Nielsen.

– På min tid när jag gick i skolan och kom hem var det en frizon. I dag är sociala medier en plattform där man inte känner sig speciellt trygg om man också är otrygg i skolan eller på jobbet.

Kritiserades för tröja

Sanna Nielsen utsattes själv för näthat i samband med att hon presenterades som julvärd förra året. Hennes tröjval och läppstift blev ett hett samtalsämne i sociala medier.

– Jag såg inte det komma överhuvudtaget, vem skulle kunna tänka något om min tröja och mitt läppstift. Det blev helt enkelt för mycket, så jag var tvungen att säga vad jag kände, berättar Sanna Nielsen som på sin blogg satte ner foten mot näthatarna.

Sanna Nielsen: ”Är inte okej”

Artisten som vanligtvis brukar sålla bort elaka kommentarer kände att det blev för mycket.

– Till slut blev det på så otroligt låg nivå. Det var säkert många som tyckte det var kul att skämta, att de inte menade något med det, men de eldade på varandra och till slut kom det åt mig, säger Sanna Nielsen och fortsätter:

– Jag visste att jag har barn och unga som läser mina sociala medier som får utstå det där varje dag i skolan. Jag ville att de skulle känna att det här inte är okej här heller.

Varit förskonad från näthat

I samma veva hade hon börjat arbetet med den nya singeln, vilket blev ett sätt för henne att bearbeta händelsen.

– Det är inte ett helt lätt ämne att skriva om. Jag vill inte vara ett offer i det, det är ämnet i sig som engagerar, och så händer det här. Då blev det så klart lättare att skriva om det. Man fick ut mycket känslor genom det.

Sanna Nielsen tycker annars hon varit förskonad från det värsta näthatet.

– Ibland kan jag bli så chockad över att folk tycker det är okej att skriva vad som helst. Jag tror att folk glömmer bort att de sitter vid en dator och att det är en människa som läser och kanske tar åt sig av det de skriver.

ARTIKELN HANDLAR OM