Frågan som Jessica Almenäs tröttnat på

Leder ”Superstars” och OS-satsning – men pressträffen dominerades av annat

1 av 2 | Foto: ANNA TÄRNHUVUD
Jessica Almenäs.
NÖJE

Hon leder ”Superstars” och Kanal 5:s OS-satsning.

Men Jessica Almenäs får mest frågor om att vara nybliven mamma till sonen Sam, 3 veckor.

– Fråga Filip och Fredrik hur de får ihop sitt livspussel, då kan jag också svara, säger hon med ett skratt.

Jessica Almenäs, 41, är en av Kanal 5:s största profiler. I höst spelar hon in en ny säsong av ”Superstars” där kända sportprofiler utmanar varandra i sina grenar. Och efter årsskiftet väntar bevakningen av vinter-OS i Sydkorea.

Men när Kanal 5:s moderbolag Discovery Networks håller pressträff inför hösten handlar frågorna till stor del om annat. För Jessica Almenäs är ju inte bara programledare. Hon är kvinna också. Och i juli blev hon dessutom mamma för tredje gången, till sonen Sam.

Konspirerade med Carina Berg

Hur trött är du på frågor om att jobba som nybliven mamma?

–Jo, ganska trött, säger hon med ett skratt.

Hur många såna frågor får du?

– Väldigt många.

Hur många av dina manliga kollegor får samma frågor, tror du?

– Ingen, tror jag. Vilket är ganska fascinerande. Till exempel Filip och Fredrik som är ute och reser så mycket, de borde ju verkligen få frågor om hur de får ihop det med sitt familjeliv och sina ungar.

Säger du det till dem som frågar?

– Nej, men jag ska börja med det. Jag och Carina Berg pratade om det innan den här pressträffen om att vi ska börja svara så: ”Fråga Filip och Fredrik hur de får ihop sitt livspussel”, då kan jag också svara.

Märkliga bloggkommentarer

Men det är inte bara journalister på en pressträff som frågar Jessica Almenäs om hur hon får livspusslet att gå ihop. Även på sin blogg får hon kommentarer.

– Jag blev faktiskt lite frustrerad när jag skrev på min blogg förra veckan att min kille var så bra för han hjälper till hemma, han går upp på nätterna, han lagar mat. Han underhåller de stora killarna och så… Och då får jag några kommentarer, även från kvinnor, att det var snedvridet. De skrev att det var en snedvriden fördelning vi hade där hemma och att det verkar som att han gör allt. Då kände jag bara att ”lugn nu”. Då svarade jag lite bittert att det är inte så att jag sitter på rumpan och käkar praliner och han är en träl liksom.

Hon skrattar stort när hon säger det.

Men så lägger hon till:

– Men det går ihop. Om du undrade.

Nej, det gjorde jag ju inte!

– Hahahaha.

ARTIKELN HANDLAR OM