Lasse Kronér polisanmäld av tidigare praktikant

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Lasse Kronér har polisanmälts av en tidigare SVT-praktiktant.

Anmälan är rubricerad som sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Via kanalen ber profilen om ursäkt.

– Vi agerade kraftfullt när vi fick kännedom om det här, säger Camilla Hagert, presschef på SVT.

1 av 3 | Foto: Ulf Höjer
Lasse Kronér.

Lasse Kronér har polisanmälts för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, något som Expressen var först med att rapportera.

Anmälan togs emot av polisen under fredagen, enligt tidningen.

Tidningen har varit i kontakt med den tidigare praktikanten. Hon uppger att Kronér började skicka sms med sexuella anspelningar när de började arbeta tillsammans 2013 på ”Doobidoo”.

Kallades till samtal

När cheferna informerades om sms:en fick Lasse Kronér en formell varning. Praktikanten och profilen inledde senare en relation, som ska ha varat i ett år. Kvinnans beskriver förhållandet som destruktivt, vilket tillbakavisas av profilen.

– Vi har egentligen inga fler kommentarer än att vi får låta den här polisutredningen göra sitt jobb och se om det kommer fram ytterligare uppgifter som föranleder att titta på det här igen, säger Camilla Hagert, presschef på SVT, och poängterar att kanalen tar den nya informationen på största allvar.

När SVT fick vetskap om situationen ska de ha kallat både SVT-profilen och senare kvinnan till samtal. De ska då ha fått uppfattningen att situationen var utagerad.

– Vi agerade kraftfullt när vi fick kännedom om det här 2013, och fram tills i går (läs: fredag) har vi inte fått ytterligare information som föranlett oss att starta en internutredning.

Enligt Camilla Hagert har Lasse Kronér sagt till kanalen att han är oskyldig.

”Jag gick för långt”

I ett officiellt uttalande via kanalen ber Kronér nu om ursäkt för agerandet som ledde till den formella varningen för fem år sedan.

– Jag gick för långt utan att jag visste att jag gick för långt. Jag trodde verkligen att vi hade en flört hon och jag. Jag trodde att det var ”cooking”, men jag missbedömde hennes intentioner, säger Lasse Kronér till Nöjesbladet.

Enligt Kronér ska han och kvinnan ha inlett ett förhållande, men till Expressen säger kvinnan att förhållandet var en vänskapsrelation som senare präglades av en destruktiv sexuell karaktär. Hon säger också att hon under relationens gång kände sig ”tvingad till sådant hon inte ville vara med om”.

Publicerad:

LÄS VIDARE