Fyra anklagas för Kardashianrån

1 av 2 | Foto: Chris Pizzello / AP TT NYHETSBYR N
Kim Kardashian.
NÖJE

Fyra personer som är misstänkta för rånet mot realitystjärnan Kim Kardashian har nu fått formella anklagelser riktade mot sig, enligt fransk åklagare

En 63-årig man anklagas för att ha genomfört rånet genom att pistolhota Kardashian för att sedan lämna henne bunden i badrummet.

En man anklagas för att ha sålt vidare stulna smycken och de övriga två anklagas för att ha tipsat rånarna om var Kim Kardashian befunnit sig.

17 greps

Sjutton personer greps initialt, misstänkta för inblandning i brottet, bland dem en chaufför som hade kört runt Kardashian i Paris dagarna före rånet. Några av de gripna har släppts sedan dess och är inte längre misstänkta för något brott, bland dem chauffören.

6 frihetsberövade

Sex personer är fortfarande frihetsberövade.

Det var i början av oktober i fjol som tjuvar med rånarluvor och polisjackor stormade in i den lyxiga fastigheten i centrala Paris där Kim Kardashian låg och sov. Hon bands under vapenhot och tjuvarna lämnade platsen med hennes förlovningsring och andra smycken, sammanlagt till ett värde av närmare 90 miljoner svenska kronor, enligt franska myndigheter.

Flera av de misstänkta är tidigare dömda för olika typer av brott.