Henrik Dorsin om Glada änkan-succén: ”Har varit en oro”

Föreställningen hyllas efter premiären

avEmelie Anderberg

1 av 2 | Foto: Markus Gårder
Henrik Dorsin.

Henrik Dorsin har gett nytt liv åt ”Glada änkan” som just nu spelas på Operan i Stockholm.

Aftonbladets recensent hyllade premiären och gav uppsättningen .

– Nu kan man andas ut i lugn och ro när det verkar som att det funkar, säger han till Nöjesbladet.

Ord som ”elegant”, ”briljant” och ”fenomenalt” användes när Aftonbladets recensent hyllade Henrik Dorsins uppfräschning av operetten ”Glada änkan”. Det fanns dock en nervositet hos honom över hur hans version skulle bedömas.

– Jag har jobbat med ”Glada änkan” i nästan ett och ett halvt år. Det är en ny miljö på operan och då visste jag liksom inte på vilka premisser allt skulle bedömas. Om man gör en humorföreställning på en privatteater så vet man att publiken kommer för att bedöma om det är kul eller inte, men här så visste jag inte, säger han.

Kände en oro

Han kände en oro över om den skulle nå fram och uppfattas på rätt sätt, dels hos recensenterna, men framför allt hos publiken.

– Det verkar ju som att det funkar, så då kan jag andas ut i lugn och ro. Det är ju fantastiskt kul med bra recensioner, men reaktionerna från publiken har också varit översvallande.

Det finns en del referenser till verkligheten. Hur mycket har du inspirerats?

– Inspirationskällan har varit affischnamn, så det är ju lika mycket självkritik mot mig som någon annan, ha ha. Men eftersom det är en operasångare så kanske man för tankarna till kända sådana. Jag har liksom tagit lite från höger och vänster, men det är inte specifika personer som pekas ut.

ARTIKELN HANDLAR OM