Så ska hollywoodskylten skyddas

Mer övervakning för att förhindra fler upptåg

1 av 2 | Foto: AFP
Någon ändrade den kända skyltens budskap, nu skaffar man bättre skydd för att det inte ska ändras igen.
NÖJE

Att klättra på den berömda Holywoodskylten i Los Angeles innebär stora risker enligt Chris Baumgart, ordförande i organisationen som tar hand om skylten.
Efter intrånget på landmärket ska säkerheten nu skärpas.

– Vi ska addera ytterligare teknologi för att förstärka övervakningen för att därmed förhindra ovälkomna besökare i framtiden, säger han till Hollywood Reporter.

Hollywoodskylten i Los Angeles utsattes under nyårsnatten för en kupp. Plötsligt bildade de vita bokstäverna ordet ”Hollyweed” istället för ”Hollywood”.

Under nyårsdagen skulle skylten återställas, uppger Hollywood reporter. Enligt sajten stod det ”Hollywood” igen på måndagen.

”Extremt osäkert”

För att skydda skylten ska man nu skärpa säkerheten kring den välkända sevärdheten.

”Vi ska addera ytterligare teknologi för att förstärka övervakningen för att därmed förhindra ovälkomna besökare i framtiden”, säger Chris Baumgart, ordförande i organisationen som ansvarar för skylten, till Hollywood Reporter.

Enligt Baumgart utvecklas säkerheten kring skylten ständigt. Men att den trots det kunde vandaliseras gör att det finns utrymme för fler förbättringar, förklarar han.
”Det handlar om mer än att förhindra pranks eller intrång vid skylten. Vårt bekymmer är säkerheten i grannskapet. Inkräktarna utgör en risk för sig själva då det är extremt osäkert att befinna sig på skylten”, säger han till Hollywood Reporter.