Profilens kritik mot Kanal 5: ”Ville inte vara med först”

Kritiserade namnet – och att programmet flyttades efter Samir Badrans avhopp

NÖJE

Namnet fick honom att vilja hoppa av tv-serien.

Sedan flyttades ”För känd för kärlek” från Kanal 5 till nättjänsten Dplay efter Samir Badrans avhopp.

– Det blev lite som att vi kastades undan, säger Robin ”Mos” Andersson.

1 av 3 | Foto: KANAL5

Det första Robin ”Mos” Andersson nämner när vi pratar om den nya nätserien ”För känd för kärlek” är – namnet.

– Jag är inte jätteglad över namnet, hade jag hört bara det hade jag tänkt ”vad är det här för killar? Tror de att de inte kan hitta kärlek?”. Jag säger inte att jag är känd, utan snarare igenkänd.

Tog du upp namnet med produktionen?

– Ja, i början var jag inte glad. I början var jag ”då vill jag fan inte ens vara med liksom”. Men när de berättade hur det kommer vara och filmas tänkte jag att folk får se programmet och bedöma det efter hur det är.

Kanalen står dock fast vid namnvalet.

– Vi tycker att det är ett bra namn som väcker intresse, men självklart förstår vi också att olika personer – på direkt fråga – kan tycka olika. Programnamn är en svår konst och inte samma sak som en detaljerad innehållsförteckning. Det viktigaste är ändå att programinnehållet är precis så nära, personligt och underhållande som man bara kunde önska, säger Susanne Söderberg, exekutiv producent för serien på Discovery Networks.

Flyttades från Kanal 5 – besviken

När programidén först presenterades fick deltagarna veta att serien skulle gå i Kanal 5, Robin ”Mos” Andersson är besviken över flytten till den nya nättjänsten Dplay, som även premiärvisat Filip Hammars och Fredrik Wikingssons ”Jorden runt på 6 steg” under vintern.

– Från ingenstans när det var klart sa de att det skulle gå på Dplay eller vad heter det? Då tänkte jag: ”har vi gjort så jävla dålig tv då eller vad beror detta på? Då sa produktionen att: ”det är Kanal 5 som bestämt det, vi är jättenöjda med programmet”. Man var ändå lite peppad att det skulle gå på Femman.

Susanne Söderberg, exekutiv producent för serien på Discovery Networks, menar att det rör sig om en ny strategi.

– Vi storsatsar på Dplay och har valt att lägga premiären där för att skapa största möjliga flexibilitet för en publik som vill kunna se våra program när de vill och var de än råkar befinna sig när lusten att titta kommer. Linjära TV-visningar fungerar lite mer som tågtider med fasta avgångar, och den tablåläggningen behöver ta hänsyn till kombinationer av variabler som till exempel målgrupp, tid på året och tid på dygnet för att erbjuda programmet på bästa sätt.

Under hösten har även Samir Badran hoppat av serien, och fått sitt eget format ”Samir Badran – vägen till toppen”.

– Jag tror att det var på grund av namnet som Samir hoppade av och fick ett eget program. Han lite smutskastade programmet, det var lite tråkigt. Och de gav honom mycket fokus, det blev lite som att vi kastades undan, säger Robin ”Mos” Andersson.

– Jag sa nej. Jag vill verkligen inte det just nu. Jag har så mycket jobb så jag hinner inte fokusera på tjejer. Jag söker inte kärleken. Jag vill inte dejta i tv, sa Samir då till Nöjesbladet.

”Inte förnedring som i paradise hotel”

Robin ”Mos” Andersson är dock nöjd med programmet – men hoppas att tittarna ska hitta dit.

– Jag tycker man ska ge det en chans, jag tror inte att folk förstått att det här handlar mer om att öppna sig om sitt kärleksliv, vi delar med oss om sånt jag tror många andra har problem med också. Jag har fått titta lite och jag är jävligt nöjd med vad jag gjort. I ”Paradise hotel” visste man aldrig vad som skulle hända. Här kan de inte vinkla det på något sätt tror jag. Detta programmet kommer inte gå ut på att förnedra någon tror jag, det är väldigt skönt, säger han.

I programmet pratar han öppet om hur han haft svårt att öppna upp sig för förhållande, och om det långvariga sexberoende han lyckades ta sig ur i gymnasiet.

Även Susanne Söderberg är nöjd.

– Både ”För känd för kärlek” och ”Samir Badran – vägen till toppen” har blivit precis så varma, roliga och personliga som vi hoppades att de skulle bli, och det är till väldigt stor del tack vare de fantastiska medverkande.

Fotnot: ”För känd för kärlek” finns att se på Dplay.se.

ARTIKELN HANDLAR OM