Adam Alsing död

Anette Alsing om sorgen efter maken Adam: ”Lyssna på de restriktioner som ges”

Av: 

Niklas Eriksson

NÖJE

För ett år sedan gick Adam Alsing bort, bara 51 år gammal.

I dag skriver hustrun Anette Alsing ett öppet brev om sorgen och saknaden.

”Adam – du sa alltid att vi var ett bra team! Det var vi, det bästa. Jag saknar dig”, skriver hon i brevet.

För ett år sedan kom beskedet om att den folkkäre programledaren och radioprofilen Adam Alsing gått bort efter att ha intensivvårdats med covid-19.

Pandemin pågår fortfarande och i ett öppet brev på stiftelsen Adams minnes hemsida skriver hans hustru Anette Alsing om sorgen – och uppmanar alla att fortsätta följa restriktionerna och göra vad de kan för att minska smittspridningen.

”Vi är så nära nu och vi får inte ge upp och börja leva som vanligt. Risken är för stor och utgången för hemsk”, skriver Anette Alsing.

Hon fortsätter:

”Så fortsätt att lyssna på de restriktioner som ges. Ni vill inte vara med om det som jag varit med om. Att mista sin make, bästa vän, älskade, den bästa pappan man kan tänka sig”.

Anette och Adam Alsing 2018.

I brevet berättar Anette Alsing om hur det var för ett år sedan när hennes make var som sjukast och kämpade mot smittan på intensivvårdsavdelning. Hon skriver att Adam Alsing låg i respirator i en vecka.

Utan att familjen fick se eller träffa honom:

”Hans kropp kämpade så hårt mot smittan och behövde all kraft till det”.

Hon skriver också att det som gjort mest ont under det år som gått sedan makens död är att Adam rycktes bort från sin familj långt innan han var ”färdig med livet”.

Anette Alsing säger i det öppna brevet att det är svårt att förstå dem som inte tar viruset på allvar. Som tänker att det ”händer inte mig”.

”Men tro mig, vi är så många som drabbats av viruset på värsta tänkbara sätt. Mist en nära familjemedlem, en vän eller kanske har någon nära, som har fått långtidscovid och som inte vet när eller om man blir frisk någonsin igen. Vi är många, vilkas liv aldrig blir som vanligt igen!”, skriver Anette Alsing.

”Ett år är ibland som en evighet. Så har det här året varit för mig. Adam blev 51 år. Vi hade en stor del av vårt gemensamma liv framför oss. För mig vill det här året inte ta slut. Sorgen fortsätter och jag måste lära mig leva med den”.

Adam Alsing gick bort i covid-19 för ett år sedan. Arkivbild.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Carolas ilska mot restriktionerna: ”Nu får det vara nog”

ÄMNEN I ARTIKELN

Adam Alsing död

Adam Alsing

Coronaviruset

Covid-19

Stockholm