Pernilla Wahlgren kritiseras för nyårsresan till fjällen

Sonen föll i backen – tvingades söka sjukvård

Pernilla Wahlgren får kritik för sin fjällresa över nyår.

I sin podd berättar hon att hennes son behövde sjukvård efter en skidolycka.

– Han hade brutit ett ben i axeln, säger hon i ”Wahlgren och Wistam”.

 Pernilla Wahlgren.
Pernilla Wahlgren.

Inför jul och nyår uppmanade Folkhälsomyndigheten svenska folket att ta sitt ansvar för att minska spridningen av coronaviruset.

”Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man ska tänka igenom om en resa till exempelvis storstäderna, till fjällanläggningen eller till en semesterort där många människor träffas på samma plats är nödvändig,” skrev myndigheten i sina nationella allmänna råd som gällde från och med 14 december.

”Har jätteont”

Nu berättar Pernilla Wahlgren, 53, i podden ”Wahlgren och Wistam” om sin resa till fjällen över nyår – som slutade med att hennes son Theo, 13, behövde sjukvård.

Kristin Kaspersen var ju där också och vi hade supertrevligt – vi har verkligen hunnit umgås. Hon hade bokat bord på ett ställe där vi skulle käka lunch så jag skrev till Theo och hans kompis att de skulle komma dit, berättar hon i podden som hon har tillsammans med Sofia Wistam, 54.

– Sedan kommer han och har jätteont för han har ramlat i backen.

Efter ett tag blev smärtan värre och värre, berättar artisten och realitystjärnan.

– Jag fick tag på sjukvårdare och då hade han brutit ett ben i axeln, säger hon.

– Så jag kom hem med en kille i mitella. Men han behövde inte gipsa och det är jag jätteglad för.

Får kritik för att ha belastat sjukvården

Fjällhistorierna har väckt kritik i sociala medier under måndagen.

”Pernilla åkte till fjällen över nyår… ställ in alla tv-program och annat hon är med i”, skriver Twitteranvändaren Jess.

”Verkar inte alls som folk förstår”, skriver en Instagramanvändare när kontot Bloggbevakning tagit upp händelsen.

”Det är ju just detta med att du väljer att åka till ett ställe (utanför ditt ’eget’ sjukvårdsområde) där det är högre risk att du faktiskt får en fraktur och det belastar sjukvården på plats som just nu inte är dimensionerad för att ta hand om detta.”

Bloggbevakning delar även en uppmaning från Region Västerbotten inför jul – att söka vård hemma i stället för i fjällen.

– Vi ska inte ha en massa folk som belastar sjukvården uppe i fjällvärlden, för den är inte så stor, säger Stephan Stenmark, smiddskyddsläkare i Region Västerbotten, till P4 Västerbotten.

Hyllar skidorterna

Pernilla Wahlgren tycker att det är viktigast att skidorterna stängt ner after skin.

– Det var ju där det började, den stora smittspridningen, säger hon i sin podcast – och hyllar skidorterna för sin coronaberedskap.

– Alla håller jätteavstånd i liftarna, du är utomhus och alla har munskydd ändå. Alla har ju visir och hjälmar. Man har ju något för munnen när man åker skidor – i alla fall jag.

– Det stod vakter utanför matbutikerna och man fick bara gå in två och två, så det var lång kö utanför, där man också håller avstånd – för det har vi liksom lärt oss nu.

Wahlgren: Kan inte uttala mig

När Aftonbladet når artisten vill hon inte kommentera kritiken.

– Jag har inte sett en enda kommentar om det och då kan jag inte uttala mig, säger hon.

Bianca Ingrosso om relationen med Pernilla Wahlgren | Tramsfrans
Publisert:

LÄS VIDARE