Micael Bindefelds ilska mot Hamid Zafar: ”Borde låsas in”

Rasar mot antisemitistiska inläggen

Micael Bindefeld, som står bakom Micael Bindefelds stiftelse till minne av Förintelsen, rasar mot Hamid Zafars homofobiska och antisemitiska uttalanden.

Han anser att det skulle vara skandalöst om Zafar tillåts vara med i ”På spåret”.

– Han borde sitta inlåst någon annanstans än i en dressin.

Dagens Nyheter kunde idag avslöja att Hamid Zafar, rektor för Sjumilaskolan i Göteborg, sommarpratare och tidigare utsedd till Årets svensk, har skrivit homofobiska och antisemitiska uttalanden på nätet.

Pr-mannen Micael Bindefeld, som står bakom Micael Bindefelds stiftelse till minne av Förintelsen, rasar mot Hamid Zafar och hans åsikter.

– Det är klassiskt dold antisemitism och antisionism, det värsta med den är att den florerar i mörka rum. De som har de åsikterna vågar inte stå för dem och det är det fegaste, att man inte vågar stå för sina åsikter. De lever i rampljuset, sedan har de pseudonymer där de utagerar sitt hat, säger Micael Bindefeld till Aftonbladet och fortsätter:

Micael Bindefeld.
Micael Bindefeld.

– Sedan blir man beklämd att det här är en person som har en hög position inom det svenska skolväsendet där han ska undervisa elever. Sedan är han med och sommarpratar, blir utsedd till Årets svensk och tävlar i ”På Spåret”.

”Spela in på nytt”

Strax efter intervjun meddelade SVT att man skrotar de två avsnitt som redan spelats in med rektorn.

– Det är bara att klippa om programmet eller spela in på nytt. De kan inte låta honom sitta där vecka efter vecka på bästa sändningstid i ett av Sveriges största underhållningsprogram. Man måste avkräva SVT tydligt ställningstagande. Ju längre tid det tar desto mer genant blir det. Han borde sitta inlåst någon annanstans än i en dressin.

”Bort från skolan och SVT!”

Under dagen har Zafars medtävlande, Frida Boisen, reagerat starkt , ”i chock”, mot hans uttalande och motståndaren Irena Pozar uttalat kritik mot hans medverkan.

Micael Bindefeld ger inte mycket för Zafars ursäkt.

– Hans pudel är beklämmande när han säger att han var ung och i en sökande fas i livet. Han är nu rädd om sitt anseende, men åsikterna bär han naturligtvis med sig.

Han avslutar:

– Bort från skolväsendet och bort från SVT!

Aftonbladet söker Hamid Zafar.

Publisert:

LÄS VIDARE