Carina Bergfeldts succé – utklassar Skavlan

Carina Bergfeldt.
Carina Bergfeldt.

Hon slår Fredrik Skavlan med hästlängder och förra helgen bänkade sig var femte svensk för att titta på ”Carina Bergfeldt”.

Nu hintar SVT om en fortsättning av dundersuccén.

– Jag kan avslöja att det inte är en konstig tanke och den ska vi prata vidare om med Carina, säger programbeställaren Anton Glanzelius.

Det var i januari som Carina Bergfeldt tog över Fredrik Skavlans talkshow och inför premiären berättade hon om skräcken för Aftonbladet.

– Jag har en tendens att göra saker som skrämmer skiten ur mig. Jag tackade jag till att bli USA-korre utan att någonsin ha jobbat med tv och nu har jag tackat ja till det här, sa hon och kommenterade också det faktum att hon är kvinna och hur ovanligt det är i talkshow-sammanhang:

– Det känns ärofyllt men det är också lite ”it’s about fucking time”. Jag kan tycka att det stora intresset kring att en kvinna ska leda en talkshow är deprimerande. Det är ett tecken på hur ovanligt det är.

Rivstartade med Löfven

Hon har klarat uppdraget med bravur. Det första avsnittet med statsministerparet Stefan Löfven och Ulla Löfven som gäster sågs av närmare två miljoner tittare. Siffrorna ska jämföras med Fredrik Skavlan vars säsongspremiär förra året hade drygt 1,4 miljoner tittare.

Fredrik Skavlan.
Fredrik Skavlan.

Efter succéstarten visade Carina Bergfeldt upp en tårta på Instagram.

”1.964 miljoner svenskar bänkade sig framför talkshowen i fredags.”Är det bra?”, frågade jag bossarna på SVT. ”Det är en dundersuccé”, sa de och kom med tårta. Vad glad jag blir!”, skrev hon till bilden.

”Förtjänade en tårta”

Tidigare i veckan var det dags igen. Den här gången stod Carina Bergfeldt själv för tårtbaket, och det med anledning av succén som aldrig tycks ta slut.

”Det var en supersiffra i helgen, över TVÅ MILJONER som såg programmet. Var femte svensk! 1.655.000 fredag, och 350.000 söndag – SVT hade hoppats att vi skulle vara stabila runt miljonen vid det här laget – så jag tyckte att de som gör hästjobbet förtjänade en tårta. Något som jag tycker är så himla roligt är att det för första gången på evigheters evighet är fler kvinnor än män som ser på teve på fredagskvällar, skrev hon bland annat i ett inlägg på Instagram.

Carina Bergfeldt i ”Carina Bergfeldt”-studion.
Carina Bergfeldt i ”Carina Bergfeldt”-studion.

Aftonbladet har varit i kontakt med Carina Bergfeldt via SVT:s pressavdelning.

– Det är så himla roligt att ha lockat kvinnor till att titta på tv på fredagskvällarna, jag är så glad för det. Självklart vill vi även behålla männen och ska göra vårt bästa för att locka även dem de sista veckorna.

”Hundra procent Carina”

Anton Glanzelius är programbeställare för underhållning på SVT.

– Det känns otroligt roligt och det är också väldigt härligt att hela det här programmet är Carinas show. Det heter Carina, det är Carina och det är hon som sätter tonen. När man gör tv kan man ibland försöka skapa ett koncept som har en form i sig som sticker ut. Men det här programmet är hundra procent Carina Bergfeldt och det är så otroligt roligt att just ett sådant program kan bli en sådan succé och att man inte behöver ta till trix och fix.

Hon slår till och med självaste Skavlan med hästlängder?

– Det är ju en bedrift i sig.

Hon är extra glad över att kvinnor hittat till programmet?

– Jag är glad om hon är glad. Det är extra roligt att svenska folket på en fredagskväll väljer en talkshow med Carina Bergfeldt när det finns ett sådant enormt utbud av kanaler och streamingtjänster. Oavsett vem som tittar är det ett styrkebesked av sällan skådat slag.

Vi förmodar att hon får förnyat förtroende?

– Jag kan avslöja att det inte är en konstig tanke och den ska vi prata vidare om med Carina.


13 miljoner i jackpott – missa inte expertens stryktips
Publisert:

LÄS VIDARE