SVT lägger ned Moraeus program

Först byttes Kalle Moraeus ut som programledare för ”Så ska det låta”.

Nu är det även klart att det inte blir någon fortsättning för SVT:s succéprogram ”Moraeus med mera”, det berättar han för Expressen.

– Jag är inte förvånad, säger Kalle Moraeus till Nöjesbladet.

I flera år har SVT:s ”Moraeus med mera” och TV4:s ”Så mycket bättre” slagits om tv-tittarna på lördagskvällarna. Men till nästa år det slutfajtat. I en intervju med Expressen berättar Kalle Moraeus att årets säsong av ”Moraeus med mera” blir den sista.

– Det har varit en diskussion från år till år, och nu uppfattar jag det som att de bestämt sig. Men egentligen är det inte en fråga för mig, jag är programledare, jag planerar inte programmen, säger Kalle Moraeus till Nöjesbladet.

Han säger att han inte är förvånad över SVT:s beslut. I stället har blivit överraskad varje gång han fått besked om att det blir en ny säsong av programmet.

– Har man det här yrket ska man vara oerhört beredd på att det kan ta slut en dag, den devisen lever jag med, säger Kalle Moraeus.

– Men herregud. Stängs en dörr öppnas tusen nya. Så här är det i livet. Om SVT tycker det är dags att förnya tablån tycker de det.

SVT: ”Vi tror vi kan gå vidare”

Den populära programledaren säger att han är stolt över serien.

– Jag tycker själv att det blir ett väldigt bra program, till och med lite bättre än vad jag hoppats. Jag är oerhört stolt och tacksam för att jag fått göra det här.

Peter Nyrén, programbeställare på SVT, säger att man vill hitta nya vägar.

– Vi ska precis spela in den här säsongen av programmet och ska sända ny säsong i höst. Då har vi sagt att det inte är självklart att programmet fortsätter därefter. Vi tror att vi ska göra något annat längre fram, säger Peter Nyrén.

– Det har varit en väldigt framgångsrik serien och är fortfarande det med de härliga artistmötena som Kalle haft. Men när vi tittat vidare och längre fram så har det varit väldigt många möten, och att få till de här artisterna, det finns många program som bygger på artistmötet. Vi tror vi kan gå vidare och hitta andra program.

Enligt Peter Nyrén har programmets tittarsiffror inte spelat in i beslutet.

– Det kan man egentligen inte peka på. de har varit bra, måste jag säga.

Kalle Moraeus: ”Jag kommer inte bli bitter”

Det är andra programmet på kort tid som Kalle Moraeus ”petas” från. Nyligen blev det klart att Sarah Dawn Finer ersätter honom i ”Så ska det låta”.

Men Kalle Moraeus är inte bitter.

– Jag kommer inte bli bitter, jag är inte arg eller så. Jag bara konstaterar att nu händer det som man tänkt på så många gånger, nu tar det slut. Det är mina känslor.

Kalle Moreaus ska i sommar leda SVT:s ”Viktoriadagen” då kronprinsessan Viktoria firar 40 år.

– Det är väl det jag har på gång just nu. Jag ska spela mycket i sommar. Vi får se vad som händer framöver.

Så gör kändisgubbarna för att må bra
Publisert:

LÄS VIDARE