Renée Nybergs tröst efter destruktiva relationen

Hittar styrka i Helen Sjöholms sång: ”Börjar blöda även fast det är så himla länge sen”

Helen Sjöholms sång blev Renée Nybergs räddning.

I ”Renées brygga” berättar programledaren hur hon fortfarande blir hjälpt – när tankarna på en destruktiv relation från förr river upp sår.

– Den har betytt otroligt mycket för mig kan jag säga, säger hon i TV4:s program.

Även fast den destruktiva relationen ligger långt bak i tiden river den fortfarande upp sår för Renée Nyberg, 55. För Helen Sjöholm, 51 berättar programledaren att det varit just hennes låt ”Gabriellas sång” som gett henne extra styrka, och fortfarande gör när såren då och då rivs upp igen.

– Den har betytt otroligt mycket för mig kan jag säga. Jag har haft... för länge sen, väldigt länge sen, innan jag blev mamma så var jag i en sån relation, säger Renée Nyberg i ”Renées brygga” på TV4.

”Var som en liten spillra”

Programledaren har flera gånger tidigare berättat om den relation hon levde i när hon var yngre, innan hon fick barn, och hur hon blev både psykiskt och fysiskt misshandlad.

– När det var som värst var jag som en liten spillra, som satt i ett hörn och inte visste vem jag var alls, har hon tidigare berättat i podcasten ”Opodden”.

”Gabriellas sång” spelades in till succéfilmen ”Så som i himmelen” 2004, där Helen Sjöholm spelade en kvinna som blev misshandlad av sin make och som lyckades ta sig ur den relationen. I ”Renées brygga” berättar Sjöholm att låten brukar hjälpa henne när hon känner sig låg:

Renée Nyberg berättar i ”Renées brygga” om hur Helen Sjöholms låtar gett henne styrka efter en destruktiv relation.
Renée Nyberg berättar i ”Renées brygga” om hur Helen Sjöholms låtar gett henne styrka efter en destruktiv relation.

”En styrkesång”

– ”Gabriellas sång” är en sån sång som jag kan känna är så stark. Körer sjunger den i hela Sverige, det är många som tycker om den, för den står för nåt starkt, både i nåt som behöver förändras och i glädje. En styrkesång i alla länge, den är superfin, säger hon.

Det är då programledaren Renée Nyberg öppnar sig om den destruktiva relation hon levt i och hur just Helen Sjöholms låt gett henne styrka när såren rivits upp:

– Oavsett sår som man har så blir det skorpor på dem, men pillar man lite på den där så börjar det lite blöda ändå, även fast det är så himla länge sen. Då brukar jag lyssna på dig, på ”Gabriellas sång”, säger hon till Helen Sjöholm i programmet.

”Renées brygga” sänds i TV4 onsdag 12 januari 21.00.

Helen Sjöholm i ”Renées brygga” på TV4.
Helen Sjöholm i ”Renées brygga” på TV4.
Publisert:

LÄS VIDARE