Läckberg i ordbråk med Hedda Care-kollegorna

Vd:n: Lockande att skicka över våra konversationer ● Läckberg själv testad för corona

Camilla Läckberg har hamnat i ett infekterat ordbråk med sina medägare i Hedda Care.

Författaren – som själv testats för corona – hävdar att hon varit emot företagets beslut att sälja tester till allmänheten.

”Jag tänker inte gå i offentlig konflikt med henne eller delta i denna mediala dokusåpa som just nu pågår”, skriver Hedda Cares styrelseordförande, pr-konsulten Christina Saliba i ett sms till Aftonbladet.

Deckarförfattaren berättar för Dagens Nyheter att hon själv och maken Simon Sköld, 32, testats för coronaviruset, men att hon samtidigt varit emot att det privata vårdbolaget Hedda Care erbjuder testerna till privatpersoner.

Camilla Läckberg, 45, äger en tredjedel av det kontroversiella vårdbolaget tillsammans med pr-konsulten Christina Saliba, 45, som också är styrelseordförande, och läkaren Sara Löfgren, 46, som är vd för bolaget.

Christina Saliba och Camilla Läckberg på Guldbaggegalan 2017.
Christina Saliba och Camilla Läckberg på Guldbaggegalan 2017.

Tog avstånd

I fredags tog Läckberg avstånd från Hedda Cares försäljning av coronatester i ett inlägg på Instagram:

”Jag står fullt bakom att Hedda Care skall hjälpa vården med coronatester däremot har jag sedan länge uttryckt till ledningen för Hedda Care att jag inte anser att man – i dagsläget – skall erbjuda tester till privatpersoner, vilket inte hörsammats”, skrev hon då.

I Dagens Nyheters intervju förklarar hon att hon inte tycker att tidpunkten är rätt och att hon varit tydlig med detta, bland annat på grund av läget i vården och tveksamheter kring testernas tillförlitlighet.

– Det har känts otroligt frustrerande för mig att ensam få bära hundhuvudet för något jag inte ens står bakom, säger hon till tidningen.

Läckberg: Har också sms

Hedda Cares vd, läkaren Sara Löfgren, går till motattack i tidningen:

– Det är förstås lockande att skicka över våra konversationer kring detta. Men jag jobbar inte så, säger hon.

Det får Camilla Läckberg att själv hota med att visa upp sms-konversationer.

– Jag har också sms som jag kan skicka över i så fall, där jag tydligt, tydligt motsätter mig, säger hon till Dagens Nyheter.

Sara Löfgren, vd på Hedda care.
Sara Löfgren, vd på Hedda care.

Brutit med vännen

Enligt Läckberg är det Löfgren som sett till så att deckarförfattaren och hennes make testats för antikroppar mot covid-19 på Hedda Care, för att kliniken behövde testa proceduren.

– Jag sa då till Sara att jag gör bara det under förutsättning att det inte tar resurser som krävs i vården. Sara sa då att ”nej, vi behöver göra det för att testa”. Jag blir väldigt upprörd, du kanske hör det, säger Camilla Läckberg till Dagens Nyheter.

Den tredje ägaren, Christina Saliba som är styrelseordförande för Hedda Care, har under många år varit Camilla Läckbergs pr-kontakt och flitigt synts vid deckarförfattarens sida på vimmelbilder och röda mattor. Nyligen stod det dock klart att den forna duon brutit sitt samarbete när Läckberg istället valde konkurrenten Lili Assefa som ny pr-konsult för att marknadsföra sina kommande böcker.

Christina Saliba vill inte kommentera konflikten inom Hedda Cares ägartrio och skriver i ett sms till Aftonbladet:

”Camilla är och har varit en av min närmaste vänner och jag tänker inte gå i offentlig konflikt med henne eller delta i denna mediala dokusåpa som just nu pågår. Dessutom är hon en tidigare kund till mig. Min sekretess är min trovärdighet.”

PODD Därför slår coronaviruset hårt mot äldrevården

En central del av den svenska coronastrategin handlade om att skydda de sköra och de äldre. Trots det har smittan tagit sig in på många äldreboenden. I det här avsnittet diskuterar vi vad som gick snett, om situationen ser likadan ut i närliggande länder och vad vi hade kunnat göra annorlunda.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE