Ola Rapace

Ola Rapace om självmordstankarna efter skilsmässan från Noomi

Talar ut om svåra tiden

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Skilsmässan är det värsta som har hänt Ola Rapace.

Nu berättar skådespelaren om den mörka tiden med självmordstankar.

– Då kände jag att det spelar väl ingen roll om jag gör illa mig själv eller gör illa någon annan, säger han i podcasten ”Helt ärligt”.

Det är i rapparen Sebastian Staksets, 34, nya podd ”Helt ärligt” som skådespelaren Ola Rapace, 48, öppnar upp.

De två har en lång vänskap bakom sig och berättar om hur de missbrukat tillsammans tidigare i livet.

Det är på frågan om vad som är det värsta som har hänt honom som Ola Rapace svarar att det är skilsmässan från Noomi Rapace, 40.

Skådespelarparet skilde sig år 2011.

– Skilsmässan från Noomi och den perioden efter när jag kände att jag inte hade någon riktning eller tillhörighet eller någonting, och det var ju då du och jag snurra som värst också, för jag kände att det inte fanns någon anledning att hålla emot liksom. Vilket är jäkligt barnsligt och inte sant, för man har ju alltid massor att förlora.

Ola Rapace.

”Läskig känsla”

Han fortsätter:

– Då kände jag att det spelar väl ingen roll om jag gör illa mig själv eller gör illa någon annan eller förstör relationer, för det finns ingenting som är värt att vara rädd om längre. Det var ju en jäkligt läskig känsla. Det är nära till självmordstankar och sådant då, om man känner att man inte har något att förlora.

Han säger att han hade självmordstankar och använde droger och alkohol på ett sätt han tänkte att ”det här kommer jag att dö av”.

”Mest smärtsamma”

Sebastian Stakset säger då att han får rysningar, för att han minns att de två hade självmordstankar samtidigt, och att de, trots att de älskar sina barn, bara hade förmågan att att se sin egna smärta under den perioden.

– Det är nog det mest smärtsamma jag har i mitt liv nu, när jag pratar med mina barn om tiderna då jag tvingade dem att leva med mitt mörker. Dels känner jag så klart en djup ånger, som jag numera kan leva med för att jag är så pass stark, men när det var som värst orkade jag inte se det. Sedan känner jag också en otrolig tacksamhet över att jag har båda mina barn kvar och all den kärlek jag får av dem. Och nu är vi närmare än någonsin, säger Ola Rapace.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Noomi och Ola Rapace 2010.
Publisert:

LÄS VIDARE

Så hjälpte hemlige läkaren Björn Natthiko Lindeblad att dö

ÄMNEN I ARTIKELN

Ola Rapace

Noomi Rapace

Psykisk ohälsa

Skilsmässa