Linda Thelenius om nya jobbet: Finaste man kan göra

Sångerskan sadlar om i coronakrisen

Linda Thelenius.
Linda Thelenius.

Från sångerska i Basic Element till en heltidsanställning inom hemtjänsten.

Nu berättar Linda Thelenius om sitt nya jobb för Aftonbladet.

– Jag tycker det är bland det finaste man kan göra.

I helgen lade Linda Thelenius, före detta Rosing, ut en bild på sig själv i sjukvårdskläder och ansiktsvisir och skrev ”Hej från mig! Jobbar så här Mån-Fred”. Mängder av människor skrev uppskattande kommentarer och skickade hjärtan.

När Aftonbladet pratar med Linda Thelenius är hon stolt och glad att hon överhuvudtaget har ett jobb och berättar att hon jobbat inom hemtjänsten i Stocksund sedan innan jul.

– Jag började redan i november och grejen är att jag jobbade på samma företag redan för två år sedan, men då jobbade jag bara kvällar. Då fanns det inget dagtidsjobb, men jag älskade mitt jobb och jag tyckte om att jobba med äldre, men jag har ju familj så jag ville jobba måndag till fredag på dagtid, men det gick inte då.

– I november sprang jag på min gamla chef som är jättebra och han sa att om du vill så finns det lediga dagpass och jag nappade direkt. Nu jobbar jag heltid i veckorna och trivs jättebra. Jag tycker om att hjälpa till och se till att äldre har det bra.

I helgen lade Linda Thelenius, före detta Rosing, ut en bild på sig själv i sjukvårdskläder och ansiktsvisir och skrev ”Hej från mig! Jobbar så här Mån-Fred”.
I helgen lade Linda Thelenius, före detta Rosing, ut en bild på sig själv i sjukvårdskläder och ansiktsvisir och skrev ”Hej från mig! Jobbar så här Mån-Fred”.

Hur känns det att jobba inom hemtjänsten i dessa coronatider?

– Det är naturligtvis läskigt, samtidigt är jag väldigt noga med hygien och skyddsutrustning, men man är försiktig, det är lite läskigt. Jag brukar tänka, vem ska ta hand om dem om inte jag är där? Man får nog släppa det och tänka på att man ska hjälpa de här äldre som behöver det. Jag brinner för det och när jag gör vad jag kan så mår jag bra. Jag har alltid haft det i mig, antingen har man det eller så har man det inte.

Har du några planer på att avancera?

– Det kanske man ska, men det passar jättebra just nu att vara här i hemtjänsten. Det roliga är att jag är stolt över att jobba här, det är så värdefullt att jobba här, det är de här människorna som har byggt vårt samhälle. Jag tycker det är bland det finaste man kan göra.

Linda Thelenius spelar tillsammans med sin make Peter i gruppen Basic Element.
Linda Thelenius spelar tillsammans med sin make Peter i gruppen Basic Element.

Du spelar med din make Peter i gruppen Basic Element, vi antar att det är likadant för er som för alla andra i branschen?

– Ja, absolut. Jag brukar säga att det är helt galet, jag står på scenen på helgerna och hemtjänsten på vardagarna. Det är som natt och dag, men nu med covid-19 så spelar vi ingenstans. Jag jobbar bara här och sedan är jag bara hemma.

– Jag är väldigt glad att jag hade det här jobbet nu när det här hände, det kan jag säga. Jag trivs så himla bra här och jag har världens bästa chef. Allt är jättebra.

PODD Coronaviruset – det händer sen

Om livet efter corona, med Wolfgang Hansson..

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE