Stort utländskt medieintresse för ASAP Rocky

avTT

Foto: Fredrik Persson/TT
Försvarsadvokaten Slobodan Jovicic håller en presskonferens efter den första rättegångsdagen mot hiphopartisten Asap Rocky i Stockholms tingsrätt.

Många internationella medier är på plats för att bevaka rättegången mot amerikanske hiphopartisten ASAP Rocky i Stockholm. CNN, BBC, Sky News och tyska Der Spiegel är några av dem som synts utanför tingsrätten.

Enligt SVT har fler än 40 mediebolag föranmält att de kommer att täcka den internationellt uppmärksammade rättegången mot Rakim Mayers, alias ASAP Rocky, som står åtalad för misshandel tillsammans med två andra amerikanska medborgare.

Att man inte får filma eller fotografera inne i rättssalen är något flera av de internationella medierna påpekar speciellt. Även att det svenska rättssystemet inte tillåter att en misstänkt person släpps mot borgen behöver förklaras för internationella läsare.

Amerikanska magasinet Time publicerade dagar före rättegången en matig guide till vad som händer i fallet, där man förklarar att det kan dröja upp till tre veckor innan domen tillkännages och att ASAP Rocky förmodligen kommer att få tillbringa ännu mer tid i häkte.

BBC har en journalist på plats inne i salen, som rapporterar att ASAP Rocky verkar "riktigt engagerad" under förhandlingarna. CNN har intervjuat ett av hiphopstjärnans fans som befinner sig utanför tingsrätten.

– Jag tror att han kommer att dömas, det finns mycket bevisning mot honom. Det finns lagar i Sverige, bara för att du är känd betyder det inte att du kan komma undan, säger Marie-Thiella Hakizmana till tv-kanalen.

PODD Allt om rättegången mot ASAP Rocky – de viktigaste bevisen som kan fälla stjärnan

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om varför en krossad glasflaska och ett fåtal SMS kan avgöra ASAP Rockys framtid.  

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen