Mohombi slopar avancerade flygturen – Albin Johnsén steker sitt nummer

”Det strulade tekniskt” – artisterna ändrar efter kaosrep i Melodifestivalen 2020

avAdam Westin, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

LULEÅ. Albin Johnsén strök sin scenshow i sista stund.

Samtidigt bestämde sig Mohombi sent i går kväll för att slopa en avancerad specialeffekt som han kämpat i 48 timmar med att få till.

– Vi har suttit uppe hela nätterna, säger förhandsfavoriten.

Efter 48 timmars hårt arbete har han bestämt sig. Det blir ingen flygtur i tv-rutan för Mohombi Moupondo, 33.

Nu stryker storfavoriten plötsligt den specialeffekt han kämpat med att få till inför lördagens deltävling i Melodifestivalen 2020.

– Det strulade lite tekniskt, det var inte rätt ljus.... vi har suttit uppe hela nätterna, säger Mohombi efter fredagens genrep.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Mohombis repetition i torsdags.

”Fuskigt mot mig också”

Då var den förinspelade specialeffekten fortfarande med på tv-skärmarna i arenan. Sekvensen, där Mohombi svävar mot taket fäst i två järnkedjor, hade spelats in under dagrepetitionen innan publiken var på plats. Men lyftet fick tas om otaliga gånger.

Efter genrepet frågade Nöjesbladet om Mohombi inte tyckte att det var lite fusk att förinspela en sekvens av sitt nummer:

– Jag visste inte ens om att man fick göra det här tills för en vecka sedan. Men när du sa det nu, då känner jag att det är fuskigt mot mig också. Jag snor tolv sekunder av mig själv. Jag vill gärna ha de där sekunderna.

Sent på fredagskvällen får Nöjesbladet besked från Mohombis presskontakt att de beslutat sig för att slopa den förinspelade flygturen helt.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Förhandsfavorit.

Den dubbla Grammy-vinnaren Mohombi är vän med fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo och demonproducenten Pitbull. Spelbolagen har honom som favorit till att knipa en av finalplatserna i Luleå.

– Skulle jag satsa pengar på mig själv? Jag vet inte... kanske, säger Mohombi och skrattar.

Panikändrade i samråd med SVT

Albin Johnsén, 30, som inför fredagens genrep plötsligt strök hela sin scenshow fattade beslutet minuter före kvällsrepetitionen framför Luleåpubliken.

Stockholmsartisten har under repetitionerna haft en galen scenshow med stora vita lakan, fågelburar, en marmorbyst, två notställ, en piedestal, en vikvägg och en vit flygel som ingen spelar på.

Foto: AFTONBLADET / 85392

I sista stund bestämde sig Albin Johnsén för att rensa upp på scenen. Kvar blev flygeln och några stora tygskynken.

– När vi repade i dag på dagen så kände vi att: ”det håller inte, på det sättet vi velat”. I samråd med SVT tog vi bort de grejerna som stör. Vi är inte här för att framföra ett nummer som inte ser ut som vi tänkt, utan vi är här för att framföra en låt, säger Albin Johnsén.

Och det kan komma fler ändringar från artisten som mest är känd för låten ”Din soldat”.

– En sann konstnär blir aldrig nöjd, säger Albin Johnsén.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD/AFTONBLADET
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM