Mörkar Idol-segern – gör succé i America’s got talent

Här imponerar Chris Kläfford på Simon Cowell i amerikansk tv

Hans seger i svenska ”Idol” nämns inte – men Chris Kläfford imponerar ändå på domarna.

I natt hyllades han i ”America’s got talent”.

– Jag älskar personer som kan omtolka en låt och du gjorde något speciellt med den här, det var otroligt, säger Simon Cowell i programmet.

Chris Kläfford, 30, hyllades av publik och domare i den amerikanska versionen av ”Talang”, ”America’s got talent” som sändes på amerikansk tv natten till onsdagen svensk tid.

”Den svenska sångaren framför en spektakulär version av John Lennons ’Imagine’ och gör hela publiken känslosam”, skriver tv-programmet på sin Youtubekanal och i avsnittet ses domaren Gabrielle Union, 46, torka tårarna under Kläffords framförande.

– Jag är helt blåst av stolen av din talang, jag älskar håret, skägget frodas och gör dig inte av med de tajta jeansen, jag gillar hela konceptet, bra jobbat, säger ”Bring it on”-skådisen i programmet.

Hyllas av alla domarna

Den kanadensiska komikern Howie Mandel, 63, säger:

– Du vet hur man säger sjung från hjärtat, du bär ditt hjärta utanpå och vi kunde alla känna det, jag tycker det här var fantastiskt.

Men viktigast av allt. Den legendariska tvtalangdomaren Simon Cowell, 59, stämmer också in i hyllningarna:

– Vad jag älskade med dig är vad du gjorde med låten, med din röst, jag älskar personer som kan omtolka en låt och du gjorde något speciellt med den här, det var otroligt.

I en intervju i programmet berättar Kläfford att hans familj ville att han skulle ha ett vanligt jobb när han var yngre. Men ingenstans nämns hans seger i svenska ”Idol” 2017 och att hans musik därefter har streamat miljontals gånger, inklusive två låtar som uppnått platina-status här i Sverige. Istället lyfts det fram att Kläfford kämpat sig fram med spelningar på barer och små klubbar, så som det såg ut för honom före genombrottet i ”Idol”.

”Idol”-segern mörkas

– Det var inte så lätt, för jag fick inga gig, säger Chris Kläfford i programmet.

– Så jag jobbade på Systembolaget i flera år, men jag kände att jag måste försöka jaga den här drömmen. Jag har spelat på små barer och sånt i tio år. Min pappa sa, ”Fortsätt försöka, grabben” och att vara med här betyder mycket, att göra min pappa stolt.

Chris Kläfford lyckas charma samtliga fyra domare i programmet och har därför tagit sig vidare till nästa omgång. Om Det amerikanska tv-bolaget då kommer lyfta fram den svenska ”Idol”-segern eller om de väljer att fortsätta mörka Kläffords tidigare artistiska framgångar är ännu oklart.

Nöjesbladet har sökt Chris Kläfford.

Publisert:

LÄS VIDARE