Kända brottshelikoptern dyker upp i ”Gåsmamman”

Alexandra Rapaport: ”Visste inte att det var den”

avRasmus Karlsson

Mitt under ett avsnitt av ”Gåsmamman” dyker den välkända helikoptern från det uppmärksammade ”helikopterrånet” 2009 upp.

Någonting som huvudrollsinnehavaren Alexandra Rapaport inte imponeras av.

– Jag förhåller mig verkligen inte till coola kriminella snubbar som gör spektakulära rån, säger hon.

Alexandra Rapaport, 47, spelar karaktären Sonja Ek i tv-serien ”Gåsmamman”. I det andra avsnittet ska Sonja och hennes kompanjon Barry Simmons frita en brottskollega från en anstalt. Då använder de sig av helikoptern från det uppmärksammade ”helikopterrånet” 2009.

– Jag visste inte att det var den som användes, säger Alexandra Rapaport och fortsätter:

– Jag hade inte brytt mig heller om det var den. Jag förhåller mig inte till det. Det är en killgrej, jag känner bara förakt för människor som gör sånt (som begår brott reds anm.) Att helikoptern är lite besudlad. Jag får inte känslan att: åh det är den!

1 av 3 | Foto: Johan Paulin/C more
Här syns helikoptern i tv-serien ”Gåsmamman”

Rapaport inte imponerad

Huvudrollsinnehavaren är inte särskilt imponerad av att det var just den helikoptern som användes i serien.

– Man bara: Jaha okej. Jag förhåller mig verkligen inte till coola kriminella snubbar som gör spektakulära rån, säger hon.

2009 snoddes helikoptern från Roslagens helikopterflyg/Proflight nordic. Carl Meyer är vd på företaget och berättar om händelsen.

– Vi fick tillbaka den efter några månader, sedan var det närmare et halvår innan vi kunde börja använda den. Men den var i hyfsat skick, säger han.

Helikoptern ska även ha använts i andra inspelningar, men Carl Meyer kan inte svara på exakt vilka. Men priset har han koll på.

– Priset ligger allt mellan 7 500–10 500 kronor/timmen beroende på vad man ska göra, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM