Dokumentären om Josefin Nilsson

Krismöte på Dramaten efter turbulensen

Av: 

Ebba Thornéus

Cecilia Djurberg

NÖJE

Personalen på Dramaten har kallats till ett möte under förmiddagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet väntas mötet bland annat handla om teaterns vd Eirik Stubø.

– Jag kan inte kommentera vad det kommer handla om, säger Dramatens pressansvariga Lena Törner.

Det är efter den uppmärksammade SVT-dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” som stark kritik riktats mot Dramaten och dess vd Eirik Stubø.

Detta då mannen, som dömts för att ha misshandlat och hotat Josefin Nilsson, har varit verksam på teatern fram tills dess att dokumentären sändes.

Först då beslutade Dramaten att ställa in två av hans föreställningar.

Strax efter det svarade även Eirik Stubø på kritiken mot teatern och medgav att det varit ett felaktigt beslut av honom att återanställa skådespelaren.

”Jag beklagar starkt att jag fattade ett felaktigt beslut då jag lät den aktuella skådespelaren medverka i en produktion. Skådespelaren är inte aktuell för fler uppdrag på Dramaten” skrev Stubø i ett inlägg på Instagram i slutet av mars.

Håller nytt möte

Samtidigt har ett flertal möten hållits på Dramaten för att hantera den pågående krisen. Senast i fredags kallades Dramatens styrelse till ett extrainsatt möte och under måndagsförmiddagen kallades teaterns personal in till ytterligare ett möte.

– Det stämmer att det ska vara ett möte men jag kan inte gå in på vad det kommer att handla om, säger Dramatens pressansvarige Lena Törner.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer dock mötet bland annat att handla om Eirik Stubø, som fått motta stark kritik de senaste veckorna.

Bland annat då ett flertal anställda och skådespelare vid teatern gått ut offentligt och vittnat om stora arbetsmiljöproblem i form av hot och våld på Dramaten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp din julmat i god tid och få 200kr rabatt på första köpet med koden "NY200" - klicka här!

Mat.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Dokumentären om Josefin Nilsson

LÄS VIDARE

Gör dubbelsuccé – mitt under stormen på Dramaten

ÄMNEN I ARTIKELN

Dokumentären om Josefin Nilsson

Dramaten

Eirik Stubø

Josefin Nilsson