Thomas Sjögren tar hem ”Kockarnas kamp”

Av: Linn Dahlgren, TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Thomas Sjögren.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Thomas Sjögren.

27-årige Thomas Sjögren har korats till årets vinnare av ”Kockarnas kamp” 2018 och blir därmed den yngsta någonsin att lyfta guldpokalen i TV4-programmet.

– Det har varit en pärs att hålla det hemligt sedan inspelningen under midsommarveckan, säger han till Nöjesbladet.

Thomas Sjögren drog längsta strået i finalen av ”Kockarnas kamp”.

Han ser tillbaka på en rolig inspelning, som bitvis varit tuff.

– Tävlingen är väldigt psykiskt påfrestande. Man är livrädd för att åka ut och speciellt i finalen är det extremt spännande. Det är också en smaksak vad juryn tycker om, säger Thomas Sjögren.

Med sin seger är han den yngste vinnaren någonsin.

– Sjukt kul, men förhoppningsvis kommer jag inte att fortsätta vara yngst. Jag vill inspirera andra unga kockar att tävla, säger Thomas Sjögren.

Det ligger så klart mycket prestige i att tävla mot så kända kockar, är det någon som har varit särskilt skön att slå?

– Kanske inte att slå, men Norbert Lang är ju en legendar och det var väldigt kul att få tävla mot honom. Jag kände också redan Jocke Almqvist, han var ett orosmoment. Det har varit många duktiga och svårt att föreställa sig hur det skulle sluta.

Vann Årets kock

Efter en rafflande och jämn final med skaldjursrace och en trerättersmiddag är även silvermedaljören Linnéa Liljedahl från Örnsköldsvik nöjd med sin insats.

– Jag gav honom en match och jag gjorde det hela jävla vägen, säger hon i programmet.

Till vardags driver Thomas Sjögren från Granö flera krogar och restauranger på Västkusten, med fokus på fisk och skaldjur. Han har tidigare tagit ett VM-silver med Juniorkocklandslaget och korades till Årets kock 2015.

Hur står sig den här vinsten mot att du blev Årets kock 2015?

– Den är svår … Jag har ingen aning hur det här kommer att fortsätta, men det är klart att Årets kock var ett mål hela livet så det är svårt att dra ner den guldmedaljen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN