Lotta Lundgren

Lotta och Erik svarar på kritiken: ”Inte så stor sak”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Svenska folket och Arne Weise har rasat.
Lotta Lundgren och Erik Haag har fått hård kritik för beslutet att slopa direktsändningen i SVT.
Nu svarar duon på missnöjet.
– Det går bra om det blir så att Arne Weise inte ringer, säger Erik Haag.

När SVT meddelade att årets julvärdar Lotta Lundgren och Erik Haag valt att inte direktsända inspelningarna på julafton lät reaktionerna inte vänta på sig.

Paret fick hård kritik från tv-tittare – och Weise förkunnade att han övervägde att bryta traditionen att ringa och lyckönska julvärden innan sändning.

Nu svarar Lotta och Erik på kritiken.

– Vi kunde inte berätta om julbordet på det sättet vi ville om vi skulle göra det i direktsändning. Det var inte en så stor sak för mig, jag var mest koncentrerad på att göra ett trevligt program, säger Erik Haag.

– När vi började diskutera med SVT insåg både vi och de att det upplägg vi föreslog var lite väl komplicerat för att klara en direktsändning. Det kändes inte som att julen i SVT var rätt program att gambla med, säger Lotta Lundgren.

”Har stor respekt för Arne Weise”

Duon tar Arne Weises hot om att inte ringa med ro.

– Det går bra om det skulle bli så, säger Erik Haag.

Därmed inte sagt att han inte uppskattar Weises 30-åriga insats.

– För mig sitter Arne Weise ihop med julen sedan jag var liten, jag tänker att han är som julgranen eller min farmors köttbullar. Jag har jättestor respekt för Arne Weise och för mig skulle Arne Weise gärna få vara julvärd jämt men nu har de bestämt att de ska byta julvärdar ibland.

Läser ni reaktioner?

– Lite. En del kommer ju i telefonen när jag sätter på den. Men jag har inte lagt så jättemycket energi på det. Jag brukar inte göra det, säger Erik.

– Det har varit lite hetsigt så jag har inte haft tid att engagera mig så mycket i den diskussionen. Sedan tänker jag alltid att det bor ju 10 miljoner människor i det här landet och det här är ett enormt stort program, så det är svårt att bedöma om det är någon som faktiskt tycker något eller om det är handfull personer som kände för att tycka något, säger Lotta.

Kommer titta på sig själva

I år är första gången någonsin som julvärdskapet spelas in i förväg. Upplägget innebär att Lotta Lundgren och Erik Haag kommer att kunna fira jul hemma som vanligt.

– Ungefär som resten av Sverige. Det är mycket med maten och att hålla igång hela julafton utan att det blir för stressigt och för tråkigt. Och utan att det blir för likt alla andra dagar. Jag står inför samma utmaning om resten av Sverige, säger Lotta.

För båda är det tradition att se Kalle Anka och hans vänner. Så blir det även i år.

Kommer ni att titta på er själva?

– Eftersom jag brukar kolla på Kalle Anka kommer jag väl kolla på det i alla fall...när vi säger ”Nu blir det Kalle Anka”. Jag har inte ändrat mina julplaner för att Lotta och jag är på tv, säger Erik.

 

LÄS OCKSÅ: ”Jag är drömjulvärden”

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Marianne Mörcks fräcka ljuskupp i SVT – lurade tittarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Lundgren

Erik Haag

Arne Weise