Janne Josefsson slutar på Uppdrag granskning

”Jag kommer att köra våren ut sedan kommer jag att göra annat”

1 av 3
NÖJE

Han har varit programmets ansikte utåt i flera år.

Nu slutar Janne Josefsson, 66, på ”Uppdrag granskning”.

– Jag kommer att köra våren ut sedan kommer jag att göra annat, säger han i Söndagsintervjun i P1.

Till Nöjesbladet säger programledaren att han ska göra ett nytt samhällsprogram.

Han fortsätter säsongen ut.

Sedan slutar skjutjärnsjournalisten Janne Josefsson att jobba med SVT:s ”Uppdrag granskning”. Det meddelar han i det senaste avsnittet av ”Söndagsintervjun” i P1 där han får frågan om han ska sluta med programmet.

Josefsson har jobbat med ”Uppdrag granskning” i 18 år.

– Jag fyller ju 66 i år och jag har fått ett erbjudande om att göra ett eget tv-program framöver, så då har vi kommit överens om att jag kör ”Uppdrag granskning” den här säsongen ut och sen lämnar jag, säger han till Nöjesbladet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Janne Josefsson göra programmet tillsammans med ”Uppdrag gransknings” avgående grävledare Nils Hanson, som meddelade i höstas att han slutar. Senast duon jobbade tillsammans avslöjade de muthärvan i Göteborg.

”Kan vara rätt skönt”

Tv-profilen har blandade känslor inför avhoppet.

– Och det känns ju dubbelt, jag har ju varit med och startat ”Uppdrag granskning”. Samtidigt har jag ju lämnat programmet ett par gånger och gjort andra grejer, men jag är naturligtvis väldigt förknippad med programmet.

Men han ser vissa fördelar.

– Det kan vara rätt skönt också att det inte var man än är blir att här kommer Mister Uppdrag granskning och snokar och skapar dålig sättning. Nu kan folk koppla av när det gäller mig...eller de kan ju inte vara helt jävla säkra eftersom jag inte lägger av.

Började 2001

Är det något speciellt du kommer se tillbaka på?

– Det som det stormat mest om är väl köttfärsskandalen, fallet Louise, flickan i Vetlanda och valstugereportaget. Ja, jag vet inte allt…Jag har gjort en jävla massa reportage. Det har varit underbart att jobba med journalistikens Rolls Royce.

Janne Josefsson kom in på journalisthögskolan som 22-åring och började 1975 sin journalistkarriär på Sveriges radios samhällsredaktion.

2001 började han jobba på ”Uppdrag granskning” och har genom åren levererat många stora avslöjanden. Hans framåtlutade granskningsmetoder har både fått ris och ros. Josefsson har också jobbat med tv-program som ”Stripease” och ”Debatt”.

5 fredagsprogram vi minns 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM