Uppgift: ”The Mighty ducks” blir tv-serie

Foto: DISNEY
Gänget i ”The Mighty Ducks” blir tv-serie.
NÖJE

Kvack, kvack, kvack!

Snart flyger ankorna igen.

90-talsfilmerna om hockeylaget ”The Mighty ducks” ska nämligen bli tv-serie, rapporter Hollywood reporter .

Kultfilmerna om hockeylaget ”Mighty ducks” ser ut att få en uppföljning.

Enligt Hollywood reporter planerar man för en tv-serie.

Gänget som lärde oss om ”the flying V” och ”knucklepucks” tog biopubliken med storm i början av 90-talet och blev en oväntad succé för Disney. Och nu ser det ut att bli en uppföljare, i form av en serie, rapporterar Hollywod reporter.

Manusförfattaren Steven Brill och producenten Jordan Kerner, som båda jobbade med originaltrilogin, har blivit kontaktade av ABC Signature studios, enligt sajten.

Allt är än så länge på idéstadiet, och något manus är ännu inte skrivit. Huruvida Emilio Estevez återvänder i rollen som coach Bombay är oklart.

Greps för stöld

Disney’s ”The Mighty ducks” hade biopremiär 1992. Många av barnskådespelarna fick sina stora genombrott i och med filmen. Det var bland annat skådespelaren Joshua Jackson, som senare syntes i ”Dawson’s creek”, första stora roll. Jackson spelade den unge hockeyhjälten Charlie Conway, en roll som från början gick till Jake Gyllenhaal.

För skådiskollegan Shaun Weiss, som spelade målvakten Goldberg, har det gått knackigare för de senaste åren. Förra sommaren greps Weiss för stöld och i augusti dömdes han till 150 dagars fängelse.

ARTIKELN HANDLAR OM

Film