Nostalgifest med Idolerna

NÖJE

Tvåa på Svensktoppen.

Nu kommer Idolernas nya album.

"Greatest hits live & more..." (Annie Records/City Music) är sensommarens

stora nostalgifest.

Idolerna är ett musikaliskt projekt som kanske blivit större än vad någon av de inblandade vågade hoppas på.

Fyra gamla 60-talsidoler i samma band var uppenbarligen ett vinnande koncept, som resulterat i ett flertal nya svensktoppshits.

Debutalbumet "Idolerna" belönades med tre plus i Aftonbladet i november förra året, och följs nu upp av nya cd:n "Greatest hits live &more...".

Plattan innehåller två nyskrivna, studioinspelade sånger, singeln "Sommar" och mycket vackra stråkprydda balladen "Söderut", som tar Idolernas vuxenschlager ett varv till.

De övriga 18 sångerna är en liveupptagning som bearbetats i studio av Micke Littwold. Med på scen var proffsmusikanterna Hasse Olsson, Billy Bremner, Pelle Alsing, Håkan Almqvist och Micke Littwold. Ljudet är bra och låtmässigt finns inte heller någonting att klaga på - Lennart Grahn gör en mäktig "Cara Mia", Svenne Hedlund en finstämd "Sunny girl", Tommy Blom en moget oslipad "Sleep little girl" och Lalla Hansson sin stora roadmovieballad "Anna och mej".

I textbladet kan man läsa om låtarnas listplaceringar: 2:a på Tio i Topp1967, 1:a på Tio i Topp 1966, 1:a på Tio i Topp 1964, 1:a på Tio i Topp 1971, 1:a på Svensktoppen 2000, 2:a på Svensktoppen 2001... Idolernas historia bara fortsätter och fortsätter.

Imponerande.

Har annars lyssnat mycket på Wahlströms album "Lovar & svär" (DoReMe) i sommar.

Det är en av årets starkaste dansbandsskivor. Min favorit just nu är "Någon finns här för mig", skriven av Thomas Ahlstrand, Steve Evans, Gabriel Forss, Vinnie Vero och Janett Jensen, en innerlig ballad med en stark, bibliskt färgad text: "Du fanns när jag förlorat allt hopp och all min tro / Du gav mig av din kärlek / Nu känner jag ro", sjunger själfulle Daniel Wahlström.

Wahlströms framstår med sin saltstänkta dansbandspop alltmer som ett framtidsband att räkna med och ta på allvar.

Barbados har två album på topp fem på nya Schlagerlistan som publiceras i Aftonbladet varje fredag.

Det är stort.

På Schlagerlistan hamnar de 20 bäst säljande albumen inom dansband, schlager, underhållning och visa. Den toppas - lite oväntat - av Tommys.

Mest efterlängtad just

nu: Arvingarnas nya cd "Diamanter" (Musikverkstan).

Plusguiden

Michael Nystås ([email protected])