De kan vinna Årets webbhumor – rösta på din favorit

avLinnéa Borgert

”Det största man kan bli nominerad till i humorväg”

1 av 3

Tre klipp är nominerade till Aftonbladets pris Årets webbhumor.

Vinnaren presenteras på ”Barncancergalan - det svenska humorpriset” den 3e oktober.

En av de nominerade är Keyyo, som dessutom ska leda galan tillsammans med Carina Berg.

– Det blev lite som grädde på moset. Det känns väldigt ärofyllt och hedrande, säger hon.

IJustWantToBeCool, Keyyo och Daniel och Emil Norberg har alla chansen att kamma hem Årets Webbhumor, ett pris som delas ut av Aftonbladet på ”Barncancergalan - det svenska humorpriset”.

De tre nominerade klippen är de humorklipp som har klickats mest under 1 maj 2015  till den 30 april 2016. Vem som vinner avgörs av läsarna i en omröstning online.

Keyyo, som egentligen heter Kristina Petrushina, säger att hon är förvånad över att hennes klipp ”Engelska låtar på svenska” blev en sådan succé.

– Det är rätt knäppt för jag filmade den klockan 4 på morgonen, på kortast tidsvarsel i jämförelse med andra videor och det är den videon som har fått mest respons någonsin, säger hon.

Fansen efterfrågar japansk version

Eftersom klippet fick så stor uppmärksamhet gjorde Keyyo en uppföljare. Och hennes följare vill se ännu mer av hennes översättningar.

– Nu hör folk av sig och frågar om jag kan göra japanska låtar på svenska, eller spanska låtar på svenska. Mina språkkunskaper är lite begränsade, men det är superskoj med sådan efterfrågan, säger hon.

Humortrion IJustWantToBeCool, som består av bröderna Victor och Emil Beer och deras kusin Joel Adolphson, är nominerade för sitt klipp ”Vi är ihop”, som driver med nykära par.

– Jag tror att det är en sak som många känner igen när folk precis har blivit tillsammans med någon. Det här paret på Instagram som måste visa upp hur kära de är, säger Emil.

”Det största man kan bli nominerad till”

De är glada över nomineringen.

– Det är jättestort, det känns som att man är uppe in the big league liksom. Det känns som det största man kan bli nominerad till i humorväg, så det är skitkul, säger Joel, säger Joel.

Bröderna Emil och Daniel Norberg är nominerade för sitt klipp ”Melodifestivalen 2016 parodi – Andra chansen”.

– Vi lade otroligt mycket tid och energi på det. Sen är det lite som att peta i ett getingbo, det rör upp känslor. Någon hejar på en artist, någon annan hejar på någon annan. Det är ett tema som engagerar, säger Emil Norberg.

– Det känns jätteroligt. Det är himla fräckt att vara i det sammanhanget med alla andra som är nominerade och som kommer att vara på plats på galan.

”Barncancergalan - det svenska humorpriset” sänds på Kanal 5 den 3 oktober.

Omröstningen är avslutad.