Världsstjärnan klar för Eurovision

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Uppträder under finalen - framför låt av Max Martin och Shellback

1 av 4

Världsstjärnan Justin Timberlake uppträder under Eurovision-finalen.

Artisten kommer framföra sin nya låt ”Can't stop the feeling”.

– Han ser framemot detta och är sjukt peppad, säger producenten Martin Österdahl.

Den 14 maj står 26 bidrag på scenen i Globen för att göra upp i finalen i Eurovision song contest 2016. Men under kvällen kommer även en världsstjärna uppträda.

Det står nu klart att artisten Justin Timberlake är en av lördagens mellanakter. Det avslöjar SVT i ett pressmeddelande.

Stjärnan kommer att bjuda på en exklusiv världspremiär när han framför den nya hitlåten ”Can't stop the feeling”.

– Det här är en fantastisk möjlighet, vi är mycket glada och förväntansfulla över att Justin Timberlake kommer att framföra sin nya låt, säger Sven Stojanovic, showproducent för tävlingen i ett pressmeddelande. 

Svenska låtskrivare

Tillsammans med Justin står svenskarna Max Martin och Shellback bakom låten.

Timberlake har vunnit nio amerikanska Grammys och fyra Emmys. Några av hans största hits heter ”Cry me a river”, ”Sexy back” och ”Mirrors”.

Men superstjärnan är även känd som skådespelare och har bland annat setts i ”The social network” och ”Friends with benefits”.

– Vi är stolta över att välkomna en av världens största artister! Det är en ära och en inspiration för oss alla, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision song contest i pressmeddelande.

”Är sjukt peppad”

Produktionen bakom tävlingen har länge pratat om hur de ska ta programmet vidare.

– Vi har diskuterat framtidsvisioner för att stärka varumärket och bredda publikgruppen. Vi tänkte att det skulle vara fantastiskt med en international super act, som på ”Super bowl”-nivå. Eurovision har ju länge varit Europas ”Super bowl”, säger Martin Österdahl till Nöjesbladet.

För artisten ska det inte ha varit någon större tvekan när frågan kom.

– Vi har direktkontakt med Justin och hans management och de är helt bakom idén. De gillar vår värdegrund och vad vi står för. Vi vet att han ser framemot detta och är sjukt peppad, säger Martin Österdahl.

Bara timmar efter att nyheten släpptes kommenterade Justin Timberlake sin medverkan på Twitter.

– Kan inte vänta!!, skriver han med hashtagen ”#Eurovision”.

”Svenska musikundret”

Samarbetet mellan Timberlake och de svenska producenterna passade bra ihop med produktionens idé att fortsätta berätta historien om det svenska musikundret.

– I vår stora berättelse vi startade 2013 knöt vi ihop musikundret med Abba i starten och Avicii som ligger i framkant. Nu förstätter vi den berättelsen. Sverige har en växande musikexport i tävlingen men också i populärmusik generellt, säger Martin Österdahl.

Senaste gången Sverige anordnade Eurovision song contest var i Malmö 2013. Då inleddes finalen med ett öppningsnummer skrivet av Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson samt super-dj:n Avicii.

För allra bästa kollen på Eurovision och ett glammigare, glittrigare och sexigare Facebookflöde - följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook 

Publicerad:

LÄS VIDARE