Bianca: ”Må bästa kvinna vinna”

Publicerad:

NÖJE

Historisk final i ”Let's dance” – första gången två kvinnor tävlar om glasskon

1 av 4

För första gången någonsin tävlar två kvinnor i finalen av ”Let's dance”: Bianca Ingrosso och Elisa Lindström.

Båda har imponerat på juryn och fått höga poäng varje vecka – jämnare kan det inte bli.

– Må bästa kvinna vinna, säger Bianca.

”Let's dance” är inne på sin elfte säsong. Trots det är det första gången någonsin som två kvinnor gör upp om vinnartiteln.

– Det är väldigt roligt. Häftigt, säger Elisa Lindtröm.

Bianca Ingrosso håller med.

– Jag är så glad att jag står i final med Elisa. Må bästa kvinna vinna!

Att stå i finalen var ingen självklarhet, säger Bianca Ingrosso. Hon trodde att hon skulle åka ut. Precis innan resultatet presenterades tackade hon sin danspartner Alexander Svanberg för den här tiden.

– Jag har sagt hela dagen att jag tror att det kan bli vi som åker. Att vi är kvar är det bästa som har hänt mig. Allt känns bara som ett stort yes! Det känns som min födelsedag, säger hon.

Har pushat varandra

När Nöjesbladet pratar med båda finalisterna samtidigt säger de att de inte ser varandra som rivaler. Tvärtom – både känner sig redan som vinnare.

– Vi har haft den största vinsten, att få dansa i alla program. Det är det som har varit målet, säger Elisa.

Bianca säger att hon är glad över att Elisa har varit med i tävlingen.

– Jag är så tacksam över att du har varit med. Vi har pushat varandra så otroligt mycket varje vecka. Jag tror inte jag hade uppskattat den här resan lika mycket om du inte varit med, alltså på riktigt, säger hon.

Elisa: ”Höll på att börja lipa”

Bianca säger vidare att hon njuter av att se Elisa dansa.

– Detsamma, jag höll på att börja lipa när du dansade för din mamma, svarar Elisa.

Båda tror på en jämn final.

– Vi har samma tagg, samma ödmjukhet och tacksamhet för den här tiden som vi är här, vi har samma energi. Jag känner att vi har samma möjligheter. Jag tror det kommer att bli ett enormt bra program nästa vecka. Oh, det är spännande, säger Bianca.

Jämnaste finalen någonsin

Även domaren Tony Irving tror på en jämn final.

– Jag har försökt gå tillbaka och tänka om det någonsin har varit två som har varit så jämna. Båda är starka tekniskt, båda är starka musikaliskt, båda känslomässiga, båda gör en bra show. Det kan inte vara bättre, säger han.

Irving säger att juryn kommer att få döma på en extremt hög nivå nästa vecka.

– Vi kommer att vara tvungna att gå in på en så hög teknisk nivå för att skilja dem åt att det kommer bli svårt för folk hemma att förstå vad vi pratar om. Men det kommer vi bli tvungna att göra och jag är så glad för det.

Irving: ”Ska öppna en flaska champagne”

Thomas Irving är glad att Thomas Wassberg lämnade tävlingen.

– Jag är så jävla överlycklig. Jag ska hem och öppna en flaska champagne och ta en klunk med min man. Det här är första gången på elva år som vi har en final med de deltagarna som jag vill ha, säger han och fortsätter:

– Om Wassberg hade gått till final ikväll hade jag gått hem och gråtit och hade inte vetat om jag skulle dyka upp nästa veckan. Jag skulle lika gärna kunnat bli arbetslös.

Publicerad:

LÄS VIDARE