Tommy Körberg

Körberg stoppad från USA – efter gamla kokaindomen

Av: 

Andreas Hansson

NÖJE

Rasar i intervju med Expressen: ”Idiotiskt”

Körberg skulle sjunga på Svenska Handelskammaren i New York.

Men hans 30 år gamla kokaindom stoppade honom, skriver Expressen.

– De ha regler: "Han är straffad, usch fy. Han ska inte få komma hit och förstöra vårt land". Idiotiskt, säger Körberg till tidningen.

Svenska Handelskammaren i New York bjöd in till fest förra torsdagen.

Och tanken var att Tommy Körberg, 67, skulle vara en av de svenska artister som under dirigent Anders Berglund stod för underhållningen. Men Körberg stoppades från inresa – på grund av sin 30 år gamla kokaindom, skriver Expressen.

”Gick inte att få till”

På grund av domen kunde han nämligen inte få ett vanligt Esta-visum, har man en dom i bagaget måste man dock åka till amerikanska ambassaden för att intervjuas innan godkänd visumansökan.

– Då måste man få något annat sorts tillstånd, som tar sex månader att få minst. Så det var lite bökigt. Det är kokaindomen för mer än 30 år sedan. Men det är ju så det är, de ser vad man har gjort och så dömer de en efter det. Och amerikanerna har en ganska omständlig byråkrati. Så det gick inte att få ett inresetillstånd, säger Körberg till Expressen.

”Komma och förstöra”

När han omgående åkt och genomfört ambassadintervjun visade det sig dock att en ansökan av det slaget skulle ta för lång tid. I stället stod ett gäng amerikanska artister för underhållningen på Svenska Handelskammaren.

I intervjun skräder Körberg inte orden om det amerikanska sättet att se på 30 år gamla brott.

– Deras byråkrati och deras sätt att se på saker och ting är väldigt förlegad. Det är bara att titta på hur det ser ut nu, när man har en sån som Donald Trump som kandidat för republikanerna, då blir man lite skraj, tycker jag. De har regler: "Han är straffad, usch fy. Han ska inte få komma hit och förstöra vårt land". Idiotiskt. Men det är ingen fara – jag saknar inte det där landet ett dugg, säger Körberg till Expressen.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Tommy Körberg: PK-klimatet är så jävla meningslöst

ÄMNEN I ARTIKELN

Tommy Körberg

USA