Laila Bagge får rätt mot Hänt Extra

Av: Andreas Hansson, Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”Jag kände mig väldigt jagad”

1 av 4 | Foto: CAROLINA BYRMO

Hänt Extra skrev att Laila Bagge, 43 hade ersatt sin pojkvän med en ny kärlek och hämnats på ex-maken Niclas Wahlgren.

Nu fälls tidningen av Pressens Opinionsnämnd.

– Det känns ruggigt bra att ha fått rätt, säger Laila Bagge.

Laila Bagge kär i Robinsonstjärna!” och ”Hon fick igenom sina krav. Lailas nya grymma hämnd på Niclas” är några av rubrikerna till artiklarna som tidningen Hänt Extra publicerade förra året.

Fejk och påhitt, menade Laila Bagge som anmälde tidningen till Allmänhetens Pressombudsman (PO). Hon ansåg att publiceringarna efter skilsmässan med Niclas Wahlgren kränkte hennes privatliv.

Nu får hon rätt. Hänt Extra fälls av Pressens Opinonsnämnd.

”Laila Bagge är en mycket känd person, inte minst på grund av sin medverkan i olika TV-program. Hon är emellertid inte en person som arbetar i en position som gör att allmänheten kan utkräva ansvar av henne, för hur hon utför sitt arbete”, skriver de.

”En kränkning”

Laila Bagge är lättad över beslutet.

– Det florerade mängder med rykten om nya män och att jag tagit hämnd på Niclas. Det var en kränkning av mitt privatliv. Det hade hänt så många gånger att jag var tvungen att sätta ner foten, säger hon.

Publiceringarna har påverkat henne negativt, och fått henne att må dåligt.

– Det var tungt som det var under hela den perioden och det gjorde det inte bättre att det stod lögner i skvallerpressen vecka efter vecka. Det var nästan så man vaknade med en klump i i magen. Jag kände mig väldigt jagad under just den perioden.

I slutet av förra året anmäldes Hänt Extra av Niclas Walhgren efter att ha publicerat artiklar som insinuerade att han varit otrogen mot Laila. De fälldes även då.

Publicerad:

LÄS VIDARE