Leif-Ivan om stödet till vännen Jezewski

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

NÖJE

Den före detta The Boppers-sångaren Peter Jezewski, 59, som sympatiserar med Sverigedemokraterna, spelade i somras på partiets festival.

Nu berättar TV3-profilen Leif-Ivan Karlsson, 56, om vänskapen till Jezewski och hur sångaren rådfrågade honom ifall han borde spela på SD-evenemanget.

– Då sa jag ”men spela då”, säger Leif-Ivan Karlsson till Nöjesbladet.

Den före detta The Boppers-sångaren Peter Jezewskis julshower vid Hotell Gustaf Fröding i Karlstad avbokades sedan det blev känt att han uppträtt på en festival arrangerad av SD och att han sympatiserar med partiets åsikter. Men hotellkedjan Best Western som Hotell Gustaf Fröding är knuten till har sett till att Jezewski får en ursäkt och en ny inbjudan att spela.

En vän vid Peter Jezewskis sida är stjärnan i TV3:s ”Karlssons”, alltså entreprenören Leif-Ivan Karlsson, som kallar sig för hans "bästa fan".

– Det finns ingen bättre rocksångare. Man blir så ledsen av att läsa att man inte får spela var man vill. Det är otroligt. Han frågade mig vad jag tyckte och jag sa ”jag vet ju vad det kommer att bli”. Då sa han ”jag vill spela”. Då sa jag ”men spela då”, säger Leif-Ivan Karlsson, om Jezewskis val att spela på en festival arrangerad av SD i Sölvesborg.

Jezewski spelar på hans lyxfartyg

Leif-Ivan Karlsson har köpt det anrika lyxfartyget S/S Birger Jarl och öppnat en flytande krog. Där kommer Jezewski att ha rockkvällar varje onsdag under hela vintern.

– Det är synd att man ska bråka för att han spelade på festivalen. Han är en underhållare, säger Leif-Ivan Karlsson.

– Han berättade att han skulle och då sa jag att det blir ju gnäll. Om man börjar lyssna på vad vissa säger, det är ju jantarna som bråkar. Så jag blev jättebesviken för hans skull att han ska tappa inkomster och spelningar, fortsätter han.

Efter avbokningen av Jezewski reagerade SD:s partiledare Jimmie Åkesson genom att starta en kampanj på Facebook för att få Jezewskis låt ”Jeannie's coming back” att klättra på Ituneslistan.

”All reklam är bra, även den dåliga”

”Sverigevänner, Peter Jezewskis medverkan på Sommarfestivalen har fått konsekvenser för honom. Låt oss visa att vi tillsammans är en stark kraft som kan göra skillnad. Vi skjutsar upp honom på topplistan”, skriver Jimmie Åkesson på sin Facebooksida och länkar till Itunes.

Åkesson fick som han önskade. Sju timmar efter att han postat inlägget hamnade Jezewskis låt på första plats.

– Han fick mycket skäll av jantar som ska låtsas att vara duktiga, och nu får Peter Jezewski tillbaka ännu mer. Det finns ett ordspråk, ”all reklam är bra, även den dåliga”. Som att han fick skäll för att han spelade för Sverigedemokraterna. Det är ju reklam för honom även om den är dålig för vissa människor. Men sådana människor vill man inte ska lyssna på ens musik om man är musiker. Sådana människor vill man inte ska lyssna på ens musik på samma sätt som att jag inte skulle sälja en öl till dessa äckel som gnäller, säger Leif-Ivan Karlsson.

”Superentreprenören” Leif-Ivan Karlsson, som brukar understryka att han inte tar partipolitisk ställning, har fått hård kritik för hur han driver sina flyktingboenden. Ett företag som han driver är Kulthammar AB, med 672 platser för asylsökande. Enligt Expressen har han sedan 2014 fakturerat Migrationsverket 140 miljoner kronor.

Nästa avsnitt av ”Karlssons” sänds på tisdag i TV3.

Publicerad:

LÄS VIDARE