De gör tidig kvällsshow

Publicerad 2015-01-14

TV4 försöker igen - trots tidigare floppar

TV4:s ”Förkväll” lades ner två gånger.

Ändå storsatsar kanalen på ett nytt förkvällsprogram - ”Vardagspuls” med Agneta Sjödin och Kristin Kaspersen.

– Det känns otroligt kul. Både jag och Agneta är väldigt engagerade i ­hälsa, säger Kristin.

Som Nöjesbladet tidigare har avslöjat är TV4 i full gång med en ny satsning till våren. Nu står det klart att det handlar om ”Vardagspuls”.

– Det är också ett förkvällsprogram, men det skiljer sig en hel del. ”Vardagspuls” har en hälso­profil. Vi vill inspirera ­tittarna till ett hälsosammare liv utan pekpinnar, ­säger Niklas Vestberg, ­exekutiv producent.

”Källa för inspiration”

I ”Vardagspuls” tas aktuella ämnen upp med fokus på mat och hälsa.

Programmet leds av Kristin Kaspersen, 45, och Agneta Sjödin, 47, som ­axlar programledarrollen varannan vecka.

– Jag tror att ”Vardagspuls” kan vara en källa för inspiration för många, med aktuella ämnen och tips för en mer aktiv livsstil. Det känns otroligt kul. Både jag och Agneta är väldigt engagerade i hälsa, säger Kristin Kaspersen i en kommentar.

I två omgångar har TV4 tidigare satsat på direktsänd underhållning tidig kvällstid med programmet ”Förkväll”. Men båda gångerna lades programmet ner.

”Vi tror på det”

”Förkväll” brottades med dåliga tittarsiffror, hur har ni tänkt den här ­gången?

– Jag jobbade inte med ”Förkväll”. Vi kan bara konstatera att vi tror på det här programmet och hoppas att tittarna ska ta till sig det och tycka att det är kul, säger Niklas Vestberg.

Vilken publik vänder ni er till?

– Vi förväntar oss och tror att det kommer att ha en mer kvinnlig publik, även om vi riktar oss hyfsat brett. Men vi tror att det blir mer kvinnliga tittare och det är vi förstås medvetna om och fångar upp.

Programmet ska direktsändas vardagar i TV4 ­mellan klockan 17.55 och 18.55, och har premiär i mitten av februari.

Alla turerna kring ’Förkväll’

Ryding, Höglund och da Silva i ”Förkväll”.

Efter premiären 2006 kritiserade tittarna programmet för att vara rörigt och flamsigt. Då var Carolina ­Gynning, Carina Berg, Mari Jungstedt, Alexandra Pascalidou och Kayo Shekoni ­programledare.

2010 tog Elisabet Höglund, Yvonne Ryding och ­Carin da Silva över rodret, men efter interna bråk och krismöten fick Elisabet Höglund lämna ”Förkväll”. Carolina Gynning gjorde comeback och blev hennes ersättare.

Senare under hösten fick Carolina Gynning, Yvonne Ryding och Carin da Silva ­beskedet att de inte får ­fortsätta.

Carolina Gynning fick fortsätta ändå, men nya programledare blev Adam Alsing, ­Linda Lindorff, Agneta Sjödin och Hans Fahlén. 2011 lades ”Förkväll” ner, på grund av dåliga tittarsiffror.

ANNONS