Nöje

Stellan Skarsgård: ”Robin Williams var komplicerad”

Av: 

Jan-Olov Andersson

NÖJE

Svenske filmstjärnan minns komikern från inspelningen av succén ”Will Hunting”

Robin Williams vann sin enda Oscar 1998, för bästa biroll, i ”Will Hunting”.

En film där han jobbade tätt ihop med Stellan Skarsgård.

– Den filmen var som ett intimt litet grupparbete. Williams var en man som reds av sina demoner, komiken var ett sätt att hålla dem på avstånd, säger Stellan till Nöjesbladet.

Gus Van Sants filmdrama från 1997 var ett lågbudgetprojekt som låg nära hjärtat för samtliga inblandade.

Matt Damon och Ben Affleck var då tämligen okända. De hade skrivit manuskriptet tillsammans och gjorde två av rollerna. Matt Damon spelade titelrollen, ett mattegeni, som behövde hjälp i tillvaron för att få ordning på sitt liv. Det fick han dels av en psykolog, spelad av Robin Williams, och dels av sin mattelärare, spelad av Stellan Skarsgård.

”Kom varandra nära”

Filmen blev en braksuccé publikmässigt. Och vann två Oscars – Robin Williams för bästa biroll, Damon/Affleck för bästa manus – och fick ytterligare sju nomineringar, bland annat för bästa film.

Och Stellan Skarsgård minns inspelningen och Robin Williams med stor glädje.

– Det var som ett litet intimt grupparbete, vi kom alla varandra väldigt nära, berättar han för Nöjesbladet.

– Robin Williams var en komplicerad person. Som många roliga människor använde han humorn för att hålla sina demoner på avstånd.

”Jag tyckte väldigt mycket om honom”

– Om man satt ensam med honom var han hur lugn och allvarlig som helst, vi kunde prata om allting. Men så fort det kom in fler människor i rummet var det som att han kände sig tvungen att vara rolig. Och då blev han som en annan person. Det var som att han hade tre hjärnor som gick på högvarv hela tiden.

– Jag tyckte väldigt mycket om honom. Sedan blev det av olika anledningar aldrig så att vi hade någon kontakt efter den inspelningen.
 

 Följ Nöjesbladet på: Instagram Twitter Facebook

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert: