Melodifestivalen 2015

Hur kom det skämtet in i lördagsmyset?

Av: 

Markus Larsson

NÖJE

Markus Larsson: Filippa Bark stod för kvällens mest överraskande citat

MALMÖ. Flippa Bark skojade om Tredje riket.

Oj då.

Men den största skrällen i kväll var att få skriva något mycket, mycket sällsynt.

Sätt på er fegsnöret och håll i er – rätt låt vann.

Kommer aldrig bli klok på den här tävlingen.

Aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig.

Förra veckan röstades  Dolly Style till Andra chansen.

För alla som missat vilka det är – tre  mangaperuker som har lite problem med motoriken. En av dem hade väldigt svårt att få till en spark – en! — i direktsändning.

Utifrån det resultatet verkade förutsättningarna bygga både en allé och en herrgård för de Instagram-dopade "oj, oj, oj"-smurfarna Samir & Viktor. Duon verkade på förhand bara kunna kliva in, ta av sig strumporna framför brasan, lägga ut sina tånaglar på sociala medier och äga tävlingen.

Men när över två miljoner röster räknats färdigt – nya appen visar att gratis är gott – går i stället Mariette och hennes radiovänliga vampyrpop direkt till final.

Bästa låten och bästa numret i stället för muntergökarna? Tack och bock.

”Don't stop believing”, som inte har något med rockgruppen Journey att göra, är bland annat skriven av Miss Li och lär få två av de mest favorittippade profilerna i år, Eric Saade och Måns Zelmerlöw, att tugga upp halva händerna av nervositet.

Eurovision-kännarna  pratar varmt om att Mariette kan gå bra i Wien. Det är en låt som växer och ligger rätt i tiden. Om några veckor kan det som många helt korrekt kallar för Loreen-light slå till ordentligt.

SCHLAGERCHOCK: Filippa Bark gör nervösa artister förvirrade

Dessutom fick Magnus Carlsson revansch. Eller rättare sagt en repris av Fames ”Vindarna vänder oss” från 2004. Miljöpartiet planerar just nu att nominera låtskrivaren Thomas G:son till partiets nästa språkrör. Han lägger ner mycket energi och kärlek på återvinning.

2007 hade Magnus Carlsson tävlingens största och längsta gamnacke efter att ha blivit utslagen av två unga talanger från ”Idol”-fabriken. Den sträckte sig ända ner till Bohuslän. Sedan dess har Herr Carlsson varit en symbol för den gamla och bortröstade versionen av Melodifestivalen. Med betoning på ”varit”.

I Malmö blev han kung igen och får Alcazar-knycka med sin kostymmidja i final. Tja, någon måste ju sluta på åttonde plats i Friends arena.

Vet för övrigt inte vem jag ska åtala för att Samir & Viktor i och med detta får trycka ner sin Piff och Puff-pedal genom golvet i två veckor till. De mentala sårskorporna efter allt ”oj” och ”hallå” kommer att sitta kvar länge.

Men kvällens mest överraskande citat passerade lite i förbifarten.

En omdiskuterad tygbjörn vid namn Filippa Bark blinkade med ögonen, frammanade sin inre Magnus Betnér och drämde till med ett ”Malmö är den största staden i Tredje riket”.

Oj då.

Hur kom det skämtet in i lördagsmyset? Det är lite som att hälla en flaska tabasco i lättfilen.

Melodifestivalen har inte varit lika kontroversiell sedan Henrik Schyffert klädde ut sig till indianhövding och visade julskinkorna.

Larssons läckraste 1

Mariette. Det var länge sedan en deltävling fick ett lika glädjande resultat.

Larssons läckraste 2

Filippa Bark. Kom igen nu. Förutom Peter Settmans ”rövsocker” var hennes ”intervjuer” med artisterna den stora behållningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

LÄS OCKSÅ

Här är Filippa Bark otippade skämt mitt i lördagsmyset

Melodifestivalen | Aftonbladet
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Filippa Bark