Olle i Dada Life: ’Jag har cancer’

NÖJE

Har inte turnerat under hösten – nu berättar han varför

1 av 5 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD/ARKIV
Stefan Engblom och Olle Corneer utgör duon Dada Life

”Det är den bästa cancern man kan ha.

Cancer?

Det enda ord jag hörde var ’cancer’, det fortsatte studsa i mitt huvud och jag tror inte att jag hörde vad läkaren sa under återstoden av besöket.”

Så skriver Olle Cornéer i Dada Life om beskedet från läkaren.

Olle Cornéer, ena halvan av dj-duon Dada Life, har inte turnerat under hösten – nu väljer han att berätta varför.

”Jag opererades i onsdags (snabbhet är viktigt). Sedan dess har jag tagit blodprover, röntgats och pratar med läkare. Nu får jag cellgifter. Ja, det är cancer. Men efter att ha pratat med läkarna har jag förstått att just den här formen av cancer är den ”bästa” cancern man kan få. De flesta som genomgår behandling blir fullt återställda.”

Ska släppa ny musik

I texten på Dada Lifes hemsida beskriver han läkarbesöket i början av september, då han fick diagnosen, och berättar att han efter operationen känner sig mer kreativ än någonsin.

”Det finns inga begränsningar längre. Inga barriärer. De senaste åren har jag gjort mycket musik utan beat. Det är sånt jag hör i mitt huvud när ljusen släckts efter en stor show, när man är ensam på natten och varvar ner. Jag har bestämt mig för att färdigställa och släppa de låtarna”, skriver han.

Borta året ut

Han skriver också att han inte vet hur länge han kommer att avstå att turnera, men att han siktar på en comeback i slutet av året. Till dess kommer radarpartnern Stefan Engblom att genomföra alla konserter på egen hand.