E-Type sov med rävhonan Ernst

NÖJE

Artisten kommer aldrig glömma natten med sin sängkamrat

1 av 3
”Jag var aldrig rädd för rävungen” ,säger E-Type.

Groupies på hotellrummet är standard för många rockstjärnor.

Men E-Types nattgäst hör förmodligen till det mer unika slaget.

Efter Diggiloo-spelningen delade han säng med en rävunge.

Efter ett gästinhopp under Diggiloo-turnen i Lycksele nyligen lyckades sångaren Martin ”E-Type” Eriksson, 43, få med sig en speciell nattgäst tillbaka till hotellrummet.

– Jag och några kompisar satt på hotellet mitt i natten och festade. Plötsligt uppenbarar sig en liten, mager rävunge i lobbyn. Hotellpersonalen fick spel och försökte få ut den till varje pris, säger han.

E-Type letade kvickt upp både skinka och vatten som den magerlagde räven glufsade i sig. Efter den vänliga gesten vägrade rävungen lämna sångarens sida.

”Verkade tam”

– Den verkade tam och följde efter mig genom hotellkorridorerna. Tills sist lät jag den följa med in på hotellrummet med målet att ringa upp en närbelägen djurpark under morgonen. Vi tillbringade hela natten ihop i samma säng, säger han.

Tåflirtade

På morgonen väckte den vilda nattgästen honom med att gå loss på hans tår.

– Jag var aldrig rädd för rävungen. Den lekte lite med mina tår som en busig hundvalp. Den visade sig vara en hona, men jag döpte den ändå till Ernst som en hyllning till Ernst Billgren, säger han.

Bitter eftersmak

E-Type kommer aldrig glömma natten med Ernst, men den har lämnat en bitter eftersmak.

– På morgonen ringde jag en kompis som är viltvårdare. Hon uppmanade mig att genast släppa ut Ernst i skogen, vilket jag gjorde. Upplevelsen var gullig, men det är aldrig okej att mata vilda djur så att de blir tama och förlorar sina instinkter. Händer det igen tar jag ut räven i skogen direkt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!