Jamie Lee Curtis var beroende av morfin

NÖJE

"Jag var missbrukare"

Hollywoodstjärnan blev beroende av smärtstillande medel.

Nu berättar Jamie Lee Curtis om åren som morfinist.

– Att jag lyckades besegra begäret är det största jag upplevt i livet, säger hon.

Foto: Jamie Lee Curtis skriver själv om sina år som missbrukare.

I efterdyningarna av Michael Jacksons bortgång har en diskussion om missbruk av smärtstillande medel startat i USA. Hollywoodstjärnan Jamie Lee Curtis träder nu fram och berättar att hon var beroende av morfin – och hur svårt det var att sluta.

– Jag upptäckte smärtstillande medel efter ett rutinmässigt skönhetsingrepp och jag blev också beroende. Morfinet blir ett varmt bad i vilket man kan fly från den smärtsamma verkligheten, skriver hon själv i Huffington Post.

Curtis skriver att hon nu är drogfri.

– Att jag lyckades besegra begäret är det största jag upplevt i livet. Men det kräver jobb, hårt och smärtsamt jobb, skriver hon.

Curtis menar att hon känner med Michael Jackson.

– Jag tror att Mr. Jackson hade ont. Mr Jackson var en missbrukare. Det kommer ut nu. Överallt. Han ville ha lindring och tog emot det under vilket namn, från vilket ställe och på vilket sätt han kunde. Det var och det är en tystnadens konspiration och jag är säker på att det förekom försök att ingripa, och jag är säker på att hans familj och vänner försökte. Men missbrukaren får vad missbrukaren vill ha – lindring från smärtan i sitt liv, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!