Har inte tid med allsång

NÖJE

Gustafssons spelning med Rolandz på tisdagen kan bli den enda på Skansen

Foto: Ola Axman

En tradition är på väg att brytas.

Robert Gustafsson riskerar att missa sitt återkommande gästspel i allsångsfinalen.

– Den här gången är det faktiskt så att jag inte vet om jag hinner, säger komikern.

Elva år i rad har ”Allsång på Skansen” avslutats med en sketch av Robert Gustafsson. Och några av hans gästande karaktärer, som Peps Persson och brandchefen Greger, har blivit klassiker och youtube-favoriter.

I år dyker Robert Gustafsson upp på Skansenscenen redan i det tredje programmet. Den här gången för att uppträda med sitt dansband Rolandz.

– Det är väldigt ovant. Framförallt att vi ska vara med på genrepet. Det har jag aldrig varit innan. Jag brukar bara gå in och köra, säger han.

”Måste fokusera”

Trots att SVT jobbar hårt för att få med Robert även till det sista programmet talar mycket för att kvällens dansbandsspelning blir hans enda medverkan på Skansen i år.

– Producenten Gunilla har sneglat, frågat och ryckt mig i kragen. Men jag har inte responderat på det. Jag måste fokusera på turnén nu först. Vi får se om tiden räcker till.

Akutsminkning

I mitten på juli ger sig Rolandz ut på en Sverigeturné. Därefter väntar förberedelserna med Killinggänget inför premiären av deras föreställning på Dramaten.

– Det har blivit lite av en tradition med övertalningen också. Och tidningarna spelar ju med i det där också och spekulerar i om jag kommer eller inte. Ett år fick jag ta en hyrbil upp och springa in genom aphuset och rakt in på scen för att överraska Lasse Berghagen som Ingmar Bergman. Jag hade smink med mig i en påse och sminkade mig två minuter innan jag skulle in på scen. Det var lite nervigt.

Nästa: Dramaten

Betyder det att du trots allt dyker upp?

– Den här gången är det faktiskt så att jag inte vet om jag hinner. Vi börjar spela på Dramaten samma vecka. Sen måste man ju komma på något att göra också.

Producent Gunilla Nilars vill inte kommentera vad det skulle betyda om Robert Gustafsson uteblir från finalen.

– Nu är han med i kväll så får vi se hur det blir med en framtida eventuell medverkan. Vi håller på och duttar med våra program.