Nu får prinsessparet vila ut – i två månader

Först den 21 augusti börjar vardagen igen

Möjligen är prins Daniel och hans nyblivna maka lite matta i dag, efter gårdagens storslagna firande.

Men nu får de vila – ordentligt.

Först den 21 augusti har kronprinsessan har ett officiellt åtagande igen.

Lördagens grandiosa bröllop var kulmen på ett drygt års arbete med planering och förberedelser. Även om de självklart har fått en hel del hjälp med kalaset så kan man föreställa sig att anspänningen var stor.

Samtidigt som bröllopet har planerats, har kronprinsessan haft sina offentliga åtaganden, Daniel har gått i sin prinsskola – och inte minst genomgick han förra våren en njurtransplantation, ett mycket omfattande kirurgiskt ingrepp.

Firar ätten

Men nu får paret vila ut. Deras kalendrar har rensats, fram till den 21 augusti. Då kommer kronprinsessan till Örebro slott, för 200-årsfirandet av ätten Bernadottes tillträde på den svenska tronen. Under dagarna som sen följer har hon flera offentliga framträdanden.

Huruvida prins Daniel vid dessa tillfällen kommer att finnas vid hennes sida är ännu inte känt.

Men fram till dess är parets kalendrar är verkligen helt tomma. De kommer inte ens att närvara vid Victoriadagen, som traditionsenligt firas på kronprinsessans födelsedag, den 14 juli, på Öland. Det är bara andra gången sedan dagen instiftades 1979 som Victoria har uteblivit.

– Hon kommer att vara borta på bröllopsresa, har hovets informationschef Nina Eldh tidigare sagt till TT.

Flyttlasset går

Framåt höstkanten väntar inte bara jobb. Då kommer även flyttlasset till det nyrenoverade Haga slott att gå. Som Aftonbladet tidigare har avslöjat så slutbesiktigades slottet så sent som i fredags, dagen för vigseln. 45 miljoner kronor har ombyggnationerna kostat, inklusive de säkerhetsarrangemang som krävs för ett kungligt boende.

Publisert: