Här åker Madde till slottet – utan Jonas

Av: Jenny Alexandersson, Johanna Klaasen

Publicerad:
Uppdaterad:

Madeleine åt söndagsmiddag med kungen och drottningen – utan Jonas Bergström

1 av 3 | Foto: lina boström-einarsson
ZORRO – EN TROFAST VÄN Prinsessan Madeleine är på väg till Drottningholms slott med sin hund Zorro. Varje söndag äter kungen och drottningen middag tillsammans med barnen och deras respektive. Men i går fick Jonas Bergström stanna hemma.

Här åker prinsessan Madeleine till den traditionella söndagsmiddagen på slottet.

Men denna gång utan Jonas Bergström.

– Kungen är mycket besviken på honom, säger en källa med insyn i kungafamiljen.

Varje söndag är det familjemiddag på slottet. Då samlas kungafamiljen och kungabarnens respektive och pratar igenom veckan. Att delta på söndagsmiddagen är en oskriven regel.

– Söndagen är den heliga familjedagen. Enda ursäkten för att inte delta är att man är utomlands eller deltar i något offentligt sammanhang. Det gäller även de respektive, säger Aftonbladets källa.

Jonas Bergström och ­Madeleine har under den senaste tiden tillbringat allt mindre tid tillsammans och Madeleine sover sällan hemma i deras gemensamma lägenhet. De syns heller inte i några officiella sammanhang – senast var i december.

”En stark signal”

I går åkte Madeleine utan Jonas till söndagsmiddagen. På Jonas Bergströms plats fanns i stället hunden Zorro. Att Jonas inte är med stärker spekulationerna om kärlekskrisen.

– Att Madeleine åker dit utan Jonas är stark signal om att det är allvarliga problem, säger Aftonbladets källa.

Kungen skulle egentligen ha deltagit vid begravningen av Polens president Lech Kaczynski i går. Men på grund av vulkankaoset kunde han inte flyga och tog

i stället bilen hem till slottet för den traditionsenliga söndagsmiddagen.

En besviken kung

Sedan Madeleine och ­Jonas Bergström blev tillsammans har Jonas varit en självklar gäst på middagarna. Kungen har kommit bra överens med Jonas från allra första början, men är nu mycket besviken.

Och det var en sammanbiten Madeleine som lämnade sin lägenhet vid Hovstallarna vid halv sju i går kväll. Iklädd en keps och med håret i hästsvans rattade hon sin Volvo ut till Drottningholm.

På hennes finger glimmade förlovningsringen.

Publicerad: