Melodifestivalen

ICA-Jerrys grupp ersätter Dolph

Av: 

Mikael Delin

NÖJE

Succén fortsätter för teatergruppen

Glada Hudik-teatern med bland annat Mats "ICA-Jerry" Mellin ersätter Dolph Lundgren som mellanakt i Melodifestivalens andra delfinal i Sandviken.
Glada Hudik-teatern med bland annat Mats "ICA-Jerry" Mellin ersätter Dolph Lundgren som mellanakt i Melodifestivalens andra delfinal i Sandviken.

Dolph Lundgren kommer inte vara på scen i nästa deltävling av Melodifestivalen. I stället står Glada Hudik-teatern för mellanakten.

– Det är helt otroligt. För solisterna är det den största händelsen i deras liv, säger regissören Pär Johansson.

Glada Hudik-teatern blev känd med föreställningen ”Elvis” som har setts av över 120 000 personer. Men trots sin erfarenhet av Elvislåtar så kommer gruppen inte att sjunga något av den döde rockikonen under Melodifestivalen.

– Vi vill pröva något nytt. Det är hemligt vilken låt men jag kan säga att det är något svenskt som kommer bli väldigt starkt, säger Pär Johansson.

Planerar långfilm

Teatergruppen bildades 1996 som ett projekt på dagcentret i Hudiksvall. Ensemblen består av ”både utvecklingsstörda och normalstörda” skådespelare. Den första föreställningen hette ”Tomtar på rymmen” och sågs av 400 personer.

14 år senare har gruppen vuxit och utgörs nu av 110 personer som uppträder inför utsålda hus. Nu planeras en långfilm med Glada Hudik-teatern som dessutom ska ta "Elvis" till New York i sommar.

– Vi har blivit en nationell angelägenhet. Det är därför SVT kontaktade oss, säger Pär Johansson.

”Absolut ingen playback”

På lördag kommer 16 personer att stå på scen i Sandviken. De två solisterna Theresia Widarsson och Ellinore Holmer backas upp av en kör där bland annat Mats ”ICA-Jerry” Mellin är med. Gruppen har haft en repetition förra veckan och kommer bara att ha en till på plats i Sandviken.

– Hela gruppen är väldigt lugn och ingen verkar särskilt nervös. Det svåra blir inte att få dem att gå upp på scen utan att gå av, säger Pär Johansson.

Hur ska ni slå Dolphs framträdande?

– Det blir svårt att toppa karaktekonsterna, vi får försöka slå honom på det musikaliska i stället. Det blir så live det bara kan bli, absolut ingen playback.

ANNONS

Spana in Cerveras rea-sortiment online och klicka hem dina favoriter innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen