Festfursten stadgar sig

avJenny Alexandersson

NÖJE

Albert växlar ringar med Charlene, 32

1 av 4 | Foto: Foto: AFTON-BLADET BILDAlbert har också hängt med Kylie. ## Foto: AP
KÄRLEKSFEST Furst Albert och Charlene Wittstock var på Victorias och Daniels bröllop i lördags – strax efter förlovade de sig.

Monaco jublar.

Den ständige ungkarlen furst Albert har förlovat sig med Charlene Wittstock.

– Det är inte äkta kärlek som det är med Daniel och Victoria, säger Léna Lutaud, redaktör på Le Figaro.

Furst Albert av Monaco, 52, har i åratal omgett sig med vackra kvinnor. Claudia Schiffer, Kylie Minogue och svenska TV4-profilen Jessica Almenäs, har synts vid hans sida, men ingen har stannat länge nog för att få en ring på fingret.

– Albert älskar att festa, han har inte varit intresserad av att gifta sig, säger Léna Lutaud, redaktör på Le Figaro.

Kom hand i hand

Furstens framtida barn ska säkra furstendömets tronföljd och monegaskerna har väntat länge på en förlovning.

I fyra år har han dejtat den sydafrikanska OS-simmerskan Charlene Wittstock, 32, och i lördags kom de hand i hand till Storkyrkan när kronprinsessan Victoria gifte sig.

Och kanske blev fursten

inspirerad för i går, bara fyra dagar efter Victorias bröllop, kom meddelandet från Monacos palats – Albert och Charlene är förlovade. Bröllopet äger rum någon gång nästa år.

– Det finns flera likheter mellan Daniel och Charlene. Båda har en idrottsbakgrund och ingen av dem har varit inblandade i skandaler,

säger Léna Lutaud.

Gayrykten

Albert å andra

sidan är skandalernas man. Han har två barn med kvinnor som han haft korta romanser med. Han påstås ha använt före detta CIA-agenter för att ta reda på vilka av hans vänner som pratar illa om honom och han slåss mot envisa gay-rykten.

Fransmännen är inte övertygade om att det handlar om riktig kärlek. Léna Lutaud konstaterar att Monaco behöver ett lyft i den ekonomiska krisen.

– Monaco förlorade sin glamour när Grace Kelly dog och prinsessan

Caroline blev äldre. Monacos hotell och casinon behöver glamour för att locka till sig förmögna människor. Förhoppningen är att Charlene kan bidra med lite glans.

ARTIKELN HANDLAR OM