Klick!

’Jag umgås helst med människor’

Av: 

Mirja Ljunggren

Programledaren Martin Emtenäs näckar.
Programledaren Martin Emtenäs näckar.

NÖJE

Elva säsonger med ”Mitt i naturen” gjorde honom till nationell skogsmulle — men det var först efter den bejublade insatsen som lekledare på kronprinsessans födelsedag som vi förstod ­vilken stjärna Martin Emtenäs egentligen är.

Så vi gav honom en fiol och satte honom i en bäck.

Naken.

Martin Emtenäs, 33, är på god väg att kliva in i den exklusiva lilla skaran av riktigt folkkära programledare. Han är inne på sin elfte säsong som programledare för tittarfavoriten ”Mitt i naturen” och tidigare i somras ledde han dessutom med bravur direktsändningen av ”Grattis kronprinsessan” på Öland.

Klick! beslöt sig för att hylla den Umeåbaserade 33-åringen med det finaste kärleksbeviset av alla – en poster.

Martin, hur var det att plåtas som Näcken?

– Det var kul, men fokuset låg på att hålla borta kylan, haha! Det var svinkallt i bäcken, du vet det är rinnande norrländskt vatten... Sen var det otroligt mycket mygg. När jag satt i badkaret efteråt och försökte bli varm igen så funderade jag på att Näcken också borde frysa? Djur som är anpassade för att leva i vatten har ju antingen tjock underull eller ett späcklager men han har ju mänsklig hud. Hur gör han på vintern?

Hm, det har jag inte tänkt på… När nakenbadade du senast annars?

– I år har jag än så länge bara badat i den här bäcken. Annars minns jag inte, förra sommaren kanske. Är man på ett avskilt ställe så hoppar man ju bara i.

Vad gillar du bäst djur eller natur?

– Haha, det var en skön fråga! Jag gillar ju kombinationen, men är kanske mest förtjust i djur som befinner sig i naturen.

Föredrar du djur framför människor?

– Nej, jag är ingen enstöring på det viset. Jag föredrar att umgås med människor.

När dödade du ett djur senast?

– Jag höll på att göra det i går när jag hittade en tranunge som hade blivit påkörd, båda benen var av. Men den fick polisen ta hand om. Det var en verkligen hjärtskärande. Jag dödade i och för sig ganska många djur under fotograferingen. Det är lite lustigt det där, att man tycker att det är hjärtskärande när vissa djur är skadade, andra smattrar man ihjäl mot armen.

Alla djur är inte lika mycket värda?

– Det där är svårt. Varje art är viktig, men man slår ju ihjäl en mygga som sitter på armen, fast man aldrig skulle göra samma sak med en talgoxe eller en nyckelpiga. Men man kanske kan säga att det är lite självförsvar att slå ihjäl myggor?

Kanske. Vilket är det konstigaste djur du har ätit?

– Det skulle väl vara om jag har råkat svälja något när jag har varit ute och cyklat, man hinner ju aldrig se vad det är som flyger in i munnen!

När hade du sex utomhus senast?

– O! Måste man svara på det? Jag säger pass.

Har du husdjur?

– Nej, det är svårt att ha djur när man bor i lägenhet och är borta så mycket som jag är. Men jag skulle vilja ha både hund och katt. Sen är jag sugen på att ha en gädda igen.

Vad sa du?

– Jag hade en gädda för några år sedan som hette Ernst.

Nähä?

– Joho. Jag håvade upp honom från en sjö och hade honom i ett jättestort akvarium.

Vad hände med Ernst?

– Jag hade honom i ett år. Det var lite tragiskt, men han åt en trollsländelarv och dog.

Ernst blev inte middag till dig då?

– Nej, absolut inte. Jag tycker inte att man ska äta sina husdjur.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!