Tina: Jag är så jäkla glad

Rallydrottningen vann tittarnas och juryns röster: Det gäller att kämpa

I går gjorde hon sin bästa tävling någonsin i ”Let’s dance”.

Men för att få ihop sin vardag har Tina Thörner gjort hela världen till sin träningslokal.

– Konkurrensen är hård. Det gäller att kämpa för att vara bäst, säger hon.

Rallydrottningen Tina Thörner, 44, har precis gjort sin bästa tävling hittills i ”Let’s dance”. Bakom scenen brister hon ut i ett glädjerop:

– Jag är så jäkla glad.

Under de två första veckorna av tävlingen stannade hon i Stockholm, men sedan dess pendlar hon mellan hemmet i Fruthwilen, olika jobborter i Europa och TV4-studion i den svenska huvudstaden på torsdagar och fredagar.

– I morgon ska vi till Uppsala och dela ut ett pris, på söndag ska vi vila upp oss på ett spa på Hasseludden och på onsdag är det Trollhättan, säger hon och skrattar.

Kräver reseplanering

Både hon och dansaren Tobias Karlsson, som följer med överallt, är vana världsresenärer, men det intensiva flängandet kräver planering.

– Jag har en enormt bra resebyrå som sköter allt åt mig utan att jag behöver tänka. Det är sådana människor jag måste jobba med.

– Tobias har blivit min mentala coach. Han sa till mig att se på dansen mer som jag ser på rallyt – som om det var på liv och död, säger Tina Thörner.

Tina lever ett hektiskt liv. Men hon verkar inte vara typen som går in i väggen.

Hon har till och med garderat sig.

– För tio-tolv år sedan sa alla till mig att jag skulle bränna ut mig. Så jag utbildade mig till stress- och friskvårdsterapeut, säger hon och skrattar.

Förhållandet tog slut

Men det fullmatade schemat har fått andra konsekvenser, åtminstone på det personliga planet. Sedan det tog slut med pojkvännen och racerföraren Mattias Ekström för tre år sedan har Tina Thörner levt ensam.

– Det är svårt att få in någon i livet när jag har blivit så fokuserad och har mina grejor. Men kommer det en kille som passar in så kommer jag att vara den mest tacksamma i världen.

Och så småningom planerar den värmländska ”Let’s dance”-favoriten att dra ner på tempot.

– Om fem år. Då ska jag ha en hund, säger hon.

Publisert: