Stjärnan mystiskt blodsjuk

avJoni Nykänen

Hasse Sigfridsson i Lasse Stefanz får starka mediciner – är sjukskriven i flera månader

Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
"SAKNAR HONOM" Lasse Stefanz är en man kort medan Hasse Sigfridsson (två från höger) vilar sig efter att ha blivit diagnostiserad med en blodsjukdom. ”Man saknar ju honom så in i helvete”, säger Olle Jönsson (längst till vänster).

Hasse Sigfridsson, 58, i Lasse Stefanz har drabbats av en mystisk blodsjukdom och äter starka mediciner – bandet är nu en man kort.

– När han vaknade på morgonen så visste han inte om han sovit eller om han skulle sova, säger Christer Ericsson, 59, gitarrist i bandet.

Hasse Sigfridsson var trött och somnade hela tiden.

Lasse Stefanz saxofonist och kompgitarrist Hasse Sigfridsson är sjukskriven sedan strax efter Melodifestivalen som är hans senaste officiella framträdande. Han började kämpa mot tröttheten och kunde somna när han satte sig ner för att vila.

– Då blev vi lite oroade och tänkte ”vad fan är det med honom”, säger Christer Ericsson.

– Det var en tuff tid och vi planerade en ny skiva. Dessutom är vi inte ungdomar längre, fortsätter han.

”Är så jävla trött”

Ericsson beskriver att Sigfridsson drabbats av förkylningar under hela hösten och när han gick till läkaren fick han sin diagnos – han var utarbetad och hade drabbats av en blodsjukdom. Ericsson är sparsam med detaljerna: ”Det är något med blodkropparna.” Saxofonisten fick starka mediciner och ordinerades vila. Symtomen visade sig strax före Melodifestivalen.

– Vi spelade och när han packade ihop sa han till mig att han inte orkade vara med och packa. Han brukar alltid vara med och sa ”fan, jag måste gå och lägga mig, jag är så jävla trött”. Jag svarade att han skulle gå in i bussen och vila, säger Ericsson.

Tillbaka i höst

Lasse Stefanz har inte ersatt Sigfridsson, som räknar med att vara tillbaka i bandet till hösten.

– Man saknar ju honom så in i helvete. Men vi vet ju att han kommer tillbaka. Han behöver bara vila, säger sångaren Olle Jönsson.

Jobbigt att förklara

Ericsson har noterat att Lasse Stefanz fans blivit oroliga när Hasse Sigfridsson saknats på scen.

– Nu är det så många som undrar och det är jobbigt att förklara för varje människa vad det är, säger han.

Sigfridsson återhämtar sig på hemmaplan och vill, enligt bandets representant Monica Olsson, inte kommentera. Han har skrivit en hälsning som finns på Facebook och bandets webbsida.

– Han har en blodsjukdom. Och han har bestämt att den informationen räcker och han är inte intresserad av att precisera det ena eller det andra, säger Monica Olsson.