Oscar Magnusson om pappa Sven-Erik: Därför nobbade han ”Så mycket bättre”

Valde själv att ändå ställa upp i hyllningsavsnittet

avStina Dahlgren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: ”Så mycket bättre”, TV4.
Det blev många känslosamma ögonblick.

Sven-Erik Magnusson ville inte vara med i ”Så mycket bättre”.

Nu berättar sonen Oscar Magnusson om sitt val att trots det tacka ja till hyllningsavsnittet.

– När man insåg folkets kärlek till pappa så kände jag att jag åker och gör det där, säger han.

Sven-Erik Magnusson hyllas i kvällens avsnitt av ”Så mycket bättre”. Den legendariska sångaren i Sven-Ingvars avled tidigare i år, och på plats var hans son Oscar Magnusson, 36.

– Det var som en torktumlare som man kastades in i och yrde runt där bland känslor av glädje och sorg. Sen spottades man ut mitt i natten och tänkte “vad var det som hände?” säger han.

Ställde aldrig upp i programmet

Han berättar att hans pappa, Sven-Erik Magnusson, fick förfrågan om att vara med i programmet redan första säsongen 2010, men tackade nej.

– Jag har pratat med de som håller på med det i flera år nu. Pappa ville aldrig vara med i programmet och vi har pratat om varför. Kan man göra si eller kan man göra så för att han ska vara med, säger Oscar Magnusson.

Trots förfrågningar varje år ställde Sven-Erik Magnusson aldrig upp.

– Det var en mix av anledningar till att han inte var med någon gång. Den största anledningen var att vi alltid har varit ett spelande band. Inspelningarna för ”Så mycket bättre” är under sommaren och då har vi varit på sommarturné, säger Oscar Magnusson.

Fick cancerdiagnos

Den andra anledningen var att hans pappa fick sin cancerdiagnos i samband med premiärsäsongen.

– Han levde med sjukdomen i sju år och den kom precis när programmet började.

– Även om produktionen har ändrat vissa saker för att underlätta för artister med krämpor, så tror jag att pappa kände att ska man vara med så ska man vara med på riktigt.

När sonen fick frågan om att ägna hyllningsavsnittet till sin pappa behövde han betänketid.

– Men med reaktionerna som kom i och med hans bortgång, och när man insåg folkets kärlek till pappa, så kände jag att jag åker och gör det där. Och låter det bli en chans att han hyllas ännu mer.

”Duktig pôjk”

För Oscar Magnusson blev inspelningen omtumlande och känslosam. Han är övertygad om att hans pappa hade varit stolt.

– Han hade tyckt att det var jättefint. Han hade tyckt om artisterna och han hade tyckt att jag var en “duktig pôjk”. Men han hade nog sagt innan att “det är ingen som vill se en gammal gubbe som pratar i tv. Varför gör de ett program om mig?” Sen hade han tittat på det och ändå tyckt att det var fantastiskt, säger Oscar Magnusson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM