Pernilla Wahlgren: Nu kan vi prata igen

NÖJE

Sångerskan på semester hos exmaken Emilio Ingrosso: Man kan förlåta

1 av 6
Risgrynen flyger på kyrktrappan efter vigseln 1993.

Pernilla Wahlgren, 44, har förlåtit exmaken Emilio Ingrosso, 47.

Nu berättar hon om hur barnen återförenade dem som vänner.

– Nu kan vi prata med varandra igen, skriver hon i sin blogg.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso har börjat umgås igen. Hon är just nu tillsammans med barnen på Mallorca där hennes exman driver den trendiga krogen Ribello. De har även träffats och firat barnens födelsedagar tillsammans.

Pernilla Wahlgrens och Emilio Ingrossos turbulenta kärlekssaga har länge varit en följetong i pressen. Bland annat polisanmälde Wahlgren Ingrosso 2006 för olaga hot och misshandel. Samma år dömdes Ingrosso till böter för övergrepp i rättssak och olaga hot.

Nu har Wahlgren valt att förlåta sin exman. I bloggen talar hon för första gången ut om försoningen.

Hon tackar barnen

– Det har varit många år då jag och Emilio inte har haft någon kontakt över huvud taget. Och som alla vet var vår skilsmässa och tiden efter inte någon rolig historia. Speciellt inte för barnen som alltid blir de som drabbas hårdast tyvärr, skriver hon i sin blogg.

Emilio Ingrosso poängterar att de båda vinner mer på att vara sams än osams.

– Det var en naturlig övergång. Barnen växer och de har sina rutiner med middagar hit och dit. Det är bättre att vara sams än osams i och med att vi har tre barn ihop, säger Emilio Ingrosso till Nöjesbladet.

Just nu semestrar Pernilla Wahlgren och barnen på Palma, Mallorca där Emilio Ingrosso bor. I bloggen öser Wahlgren beröm över exmakens restaurang. Hon passar också på att tacka barnen för att hon och Emilio har hittat tillbaka till varandra på ett vänskapligt plan.

”Jag ångrar mycket”

– När Benjamin fyllde 14 år i september förra året, var Emilio i Sverige och hälsade på. Benjamins enda önskan var då att vi skulle äta födelsedagsmiddag ihop hela familjen, så att han fick fira tillsammans med sin mamma och pappa. Något han aldrig gjort eftersom vi separerade när han var så liten. Det blev en mycket trevlig och lyckad middag och våra barn tyckte att det var så kul att vi gjorde detta, skriver Pernilla.

När Oliver och Bianca sedan fyllde år i december firade de ihop ännu en gång.

– Tack vare våra fina barn och att man faktiskt kan glömma och förlåta, så har vi nu efter alla år en normal och sund relation och kan prata med varandra igen. Framför­allt så kan vi umgås med våra gemensamma barn och skratta tillsammans, vilket de är oerhört tacksamma och glada för, skriver Pernilla.

I juni

om sin stora ånger mot Pernilla.

– Jag kommer aldrig snacka skit om mitt ex. Jag och Pernilla är vänner i dag och vi bråkar aldrig mer. Jag ångrar mycket. Jag kan vrida och vända och tänka tillbaka på hur jag kunde ha gjort saker bättre, sa han då.

Emilio lever i dag tillsammans med en ny kvinna.

Nöjesbladet har sökt Pernilla Wahlgren.

Det här Pernilla

Namn: Pernilla Nina Elisabet Wahlgren. Ålder: 44. Familj: Barnen Oliver 22, Bianca 17, Benjamin 14, Theo 5, mamma Christina Schollin och pappa Hans Wahlgren samt bröderna Niclas, Linus och Peter. Bor: Lidingö. Yrke: Artist, har bland annat medverkat i Melodifestivalen 1985, 1991, 2003 och 2010.

Pernillas och Emilios liv – år för år

1985 Paret träffas när Pernilla sjunger ”Picadilly circus” i Melodifestivalen. Bakom henne på scen dansar Emilio och hans bror Vito.

1989 Paret får sin första son Oliver.

1993 Pernilla och Emilio gifter sig i Laholms kyrka. Förlovningen klarade de av redan 1986 då de bytte diamant­örhängen. 3000 personer samlades utanför kyrkan.

1994 Dottern Bianca föds.

1996 Paret Ingrosso ansöker om skilsmässa.

1997 De återförenas. Samma år föds tredje barnet, en son, Benjamin. Innan året är slut separerar de på nytt.

2002 Skilsmässan går igenom. Pernilla anmäler Emilio för misshandel, men drar tillbaka anmälan.

2005 Emilio anmäler Pernilla till socialförvaltningen för att vara en dålig mor, men utredningen läggs ner. Ett par månader senare polisanmäler hon honom för olaga hot. Utredningen sätter i gång och misshandelsanmälan från 2002 återupptas.

2006 Emilio åtalas vid Stockholms tingsrätt för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. Han dömdes senare för de två sistnämnda brotten.