Shanta Liora, fd Marie Picasso

Shanta Liora om sjukdomen: ”Allt som var jag var borta”

Av: 

Gustaf Tronarp

NÖJE

”Idol”-vinnaren levde med ständig smärta i åtta år innan hjärntumören upptäcktes

På sjukhuset fick ”Idol”-vinnaren Marie Picasso höra att ingen kunde hjälpa henne – då gav hon upp.

– Jag ringde till mamma och sa ”Nu dör jag”.

I podcasten ”Värvet” berättar sångerskan om mardrömmen som hon har gått igenom – och den tuffa vägen tillbaka.

Under namnet Marie Picasso vann hon ”Idol” 2007. Utåt gjorde hon allt för att visa upp en glad och framgångsrik fasad. Men det tv-tittarna aldrig fick se var helvetet som hon gick igenom.

I podcasten ”Värvet” berättar Shanta Liora, som hon numera heter, om de långa åren med ständig smärta – som gjorde att hon spydde i kulisserna under ”Idol”-tävlingarna.

– Värken har varit värst för mig. Tänk dig att du har vanlig huvudvärk, och så tar du det gånger 100. Den blir så stark att ansiktet hänger. Och sedan har du det konstant. Det var en extrem prövning att prestera under de omständigheterna, säger hon i ”Värvet”.

Gav upp fullständigt

Liora sökte hjälp överallt – utan att någon kunde svara på vad felet var. Till slut fick hon på ett sjukhus beskedet att ingen kunde hjälpa henne. Då gav hon upp.

– Jag ringde mamma och sa ”Nu dör jag”. Jag kände hur kroppen slog ner, hur mina organ slog ner. Jag orkade inte tänka längre. Allt som var jag var borta, säger hon i ”Värvet”.

Men i samband med den krisen fick hon tips om en läkare, som nästan direkt hittade en hjärntumör. Shanta Liora opererades i början av 2011. Då hade hon levt med ständigt smärta i åtta år.

”Vill få tillbaka mitt liv”

Efter operationen har Shanta kämpat för att återvända till livet. 2014 berättade hon i TV4:s ”Nyhetsmorgon” om namnbytet som hon genomfört för att försöka lämna allt lidande bakom sig.

– ”Idol” borde ha varit den lyckligaste tiden i mitt liv, det är en sak man får göra en gång i sitt liv. Men när jag tänker tillbaka på den tiden känner jag bara ångest. Total ångest. Och för mig är det svårt att gå vidare och skriva egen musik som kommer inifrån och göra det här på mitt sätt, och ha ett gammalt namn som står för så mycket sorg och så mycket ångest för mig, sa hon då.

Men under det nya namnet har Shanta börjat skapa igen. Nu är hon aktuell med en ny singel.

– Jag är helt fokuserad på att få tillbaka mitt liv. Jag vill jobba, vara glad, tjäna pengar, få sjunga och ha ett liv som känns bra, säger hon i ”Värvet”.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Shanta Liora, fd Marie Picasso

Klick!