Alexander Bard: Därför lunchade jag med SD-toppen

Av: Dante Thomsen

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi delar intressen som att festa och leva rövare”

1 av 2
Goda vänner Alexander Bard är upprörd över att bli kallad rasist på grund av att han ätit lunch med Linus Bylund, riksdagsman för Sverigedemokraterna.

I förrgår publicerade Nöjesguiden en bild på när Alexander Bard och SD-toppen Linus Bylund lunchade i gamla stan.

Nu rasar ”Idol”-profilen mot tidningen.

– Jag blir jävligt förbannad.

Det var i torsdags som Alexander Bard och den Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Linus Bylund, som tidigare beskrivits som Jimmie Åkessons närmaste man, åt lunch tillsammans på restaurang Shogun i Stockholm.

Mötet fångades på bild av Nöjesguiden, som publicerade fotot och samtidigt skrev att Alexander Bard tidigare uttryckt sig rasistiskt.

Lunchen har blivit en snackis och när Nöjesbladet träffar Alexander Bard riktar han hård kritik mot publiceringen.

– Jag och Linus Bylund gick ut och käkade lunch, vi är kompisar. Sen skriver Nöjesguiden någon harang om att det vore den värsta skrällen i världen och passar på att kalla mig rasist, säger han och tillägger:

– Jag är inte rasist och jag är jävligt trött på klantiga, klumpiga och korkade journalister som tar sig friheten att slänga rasiststämpeln på folk som inte är rasister.

”En bisarr idé”

Alexander Bard säger att det är en ”bisarr idé” att han skulle vara rasist.

– Jag tror inte ens att hudfärg existerar och jag blir förbannad på det. Jag tycker att det är dags att sätta ner foten, de där nervösa hipstertyperna som påstår att folk är rasister som inte är det, de ska fan få veta hut. Jävlar i mig då vaknar jag.

”Har känt varandra i några år”

Linus Bylund och Alexander Bard är vänner sedan några år tillbaka.

– Vi gillar att hänga ihop och han är jäkligt rolig. Sedan tycker vi inte likadant i politiken men det gör bara diskussionerna ännu roligare över vinglaset. Jag gillar att gaffla med honom.

– Vi delar intressen som att festa och leva rövare, det tycker vi om båda två.

Publicerad: